هر برادری که از منافع برادر خود مانند نفع خویش حمایت کرد به کار خود سامان داده است (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » مضرات روغن کانولا جهت سلامت

    مضرات روغن کانولا جهت سلامت

    روغن کانولا تبدیل به یکی از پرکاربردترین روغن های صنایع غذایی و آشپزی ها شده است است ولی اگر از مضرات آن آگاه باشید شاید دور مصرف آن را خط بکشید.

    مضرات روغن کانولا جهت سلامت

    روغن کانولا تبدیل به یکی از پرکاربردترین روغن های صنایع غذایی و آشپزی ها شده است است ولی اگر از مضرات آن آگاه باشید شاید دور مصرف آن را خط بکشید.

    خطرات روغن کانولا جهت سلامت

    وغن کانولا عملا به یکی از گزینش های نخست در صنعت فرآوری غذا تبدیل شده است هست. چه در مایونز، چیپس، چاشنی های سالاد و تنقلات دیگر، روغن کانولا به طور معمول یکی از مواد تشکیل دهنده مهم محسوب می شود. ولی خطرات سلامت استفاده از این روغن ممکن است فراتر از تصور ما باشد.

    عبارات مهم : مواد غذایی – روغن کانولا
    اما آیا باید از محصولی که فایده های سلامت چندانی جهت آن وجود ندارد به صورت گسترده در صنایع غذایی استفاده شود؟ همانند بسیاری از موادی که به گزینه های دیگر ترجیح داده می شوند، قیمت عامل کلیدی در این زمینه هست. کشت و تولید روغن کانولا فوق العاده ارزان تمام می شود. از آنجایی که یک محصول اصلاح شده است ژنتیکی هست، حشرات به آن نزدیک نشده و رشد آن بسیار ساده می شود.

    روغن کانولا جهت نخستین بار در اوایل دهه ۱۹۷۰ به عنوان یک روغن طبیعی معرفی شد، ولی در سال ۱۹۹۵ نسخه اصلاح شده است ژنتیکی از این محصول روانه بازار شد. تا سال ۲۰۰۹، بیش از ۹۰ درصد محصول روغن کانولا کانادا از نظر ژنتیکی مهندسی شده است بود.

    در شرایطی که روغن کانولا به عنوان یک روغن غذایی سالم، با محتوای چربی های اشباع کم و منبعی جهت اسیدهای چرب امگا-۳ روانه بازار شد، ولی در حال حاضر به نظر می رسد فاصله بسیاری با این شرایط دارد. روغن کانولا نه تنها از نظر ژنتیکی اصلاح شده، بلکه روند پردازش و پالایش قابل توجهی را نیز پشت سر می گذارد که هر دو می توانند به شکل گیری پرسشها سلامت در بدن منجر شوند.

    روغن کانولا از نوع روغن های هیدروژنه است

    تمام روغن ها به استثنای آنهایی که به روش فشار سرد تهیه شده است یا فوق بکر هستند، پالایش می شوند. این فرآیند با کمک دماهای بالا یا استفاده از مواد شیمیایی که می توانند به بدن انسان آسیب برسانند، انجام می شود. همچنین، باید به فرآیند دئودوریزاسیون اشاره کرد. به علت این که روغن کانولا از محتوای اسیدهای چرب امگا-۳ بالایی برخوردار هست، در مجاورت با اکسیژن و دماهای بالا به آسانی دچار فساد و بوی بد می شود. فرآیند دئودوریزاسیون استاندارد بخش بزرگی از اسیدهای چرب امگا-۳ را با تبدیل آنها به اسیدهای چرب ترانس از بین بردن می کند.

    اگر هر گونه روغن گیاهی که به واسطه نور و حرارت اکسید شده است است را مصرف کنید، بافت های بدن خود را نیز در برابر محصولات اکسید شده است و فاسد قرار می دهید. این شرایط به بیماری های انحطاطی و التهاب مزمن منجر می شود.

    مضرات روغن کانولا جهت سلامت

    کانولا از نظر ژنتیکی اصلاح شده است است

    تقریبا تمامی روغن های کانولا از محصولات اصلاح ژنتیکی شده است تهیه می شوند. بیش از ۹۰ درصد تمام روغن های کانولا از محصولاتی که از نظر ژنتیکی مهندسی شده است اند، تولید می شوند. در شرایطی که اصلاح ژنتیکی در کم کردن محتوای اسید اروسیک موفق بوده هست، ولی موجب زیاد کردن اسید اولئیک شده است است.اسید اولئیک با بعضی نگرانی های سلامت مانند موارد زیر پیوند خورده است:

    – موزیک کند رشد (استفاده از این روغن در شیر خشک نوزادان ممنوع شده است است)

    – اختلالات در پلاکت های خون

    – آسیب ناشی از رادیکال های آزاد

    – زیاد کردن خطر مبتلا شدن به بعضی انواع سرطان

    همچنین، غذاهای اصلاح شده است ژنتیکی خطر بعضی نگرانی های سلامت دیگر مانند تصویر العمل هایی آلرژیک، سرکوب سیستم ایمنی، سمیت، و کمبود مواد مغذی در غذاهای مصرفی را به همراه دارند.

    روغن کانولا خطر مبتلا شدن به سرطان را زیاد کردن می دهد

    روغن کانولا در مواجهه با نور، گرما و فشار بسیار ناپایدار است که موجب اکسید شدن و انتشار رادیکال های آزاد درون بدن می شود. روغن کانولا در مواجهه با حرارت سطوح بالایی از بوتادین، بنزن، آکرولئین، فرمالدئید و دیگر ترکیبات مضر را تولید می کند. این مواد شیمیایی در ترکیب با زیاد کردن رادیکال های آزاد محیطی عالی جهت رشد سرطان را فراهم می کنند.

    طی یک مطالعه پژوهشگران دریافتند که سلول های سرطانی از اسید اولئیک موجود در روغن کانولا تغذیه می کنند. این اسید موجب می شود تا سلول های سرطانی نیرومند تر شده است و حالت بدخیم را حفظ کنند. بعضی مطالعات دیگر نیز نشان داده اند که اسید اولئیک به پیشرفت تومور کمک می کند.

    با توجه به میزان بالای رادیکال های آزاد انتشار یافته بعد از حرارت دیدن روغن کانولا، جای شگفتی نیست که این روغن محرکی جهت رشد سرطان محسوب شود. رادیکال های آزاد مواد شیمیایی واکنشی هستند که نقش مهمی در جهش سلول های سرطانی ایفا می کنند.

    روغن کانولا خطر مبتلا شدن به بیماری قلبی را زیاد کردن می دهد

    در شرایطی که اصلاح ژنتیکی سطوح اسید اروسیک را در روغن کانولا کم کردن داده هست، ولی همچنان منبع خوبی جهت آن محسوب می شود. اسید اروسیک یک اسید چرب است که با آسیب قلبی، به خاص بیماری کشان (Keshan disease) مرتبط هست. نتایج یک مطالعه نشان داد در مناطقی که مردم مستعد مبتلا شدن به بیماری کشان بودند، سطوح اسید اروسیک بالاتر و سطوح سلنیم پایین تر بوده است.

    روغن های هیدروژنه، مانند ورغن کانولا، به واسطه ایجاد سطوح بالای التهاب در بدن و همچنین کلسیفیکاسیون یا تجمع کلسیم در سرخرگ ها آشنا شده است هستند. هر دو مورد از عوامل خطرآفرین جهت بیماری قلبی عروقی هستند.

    روغن کانولا تبدیل به یکی از پرکاربردترین روغن های صنایع غذایی و آشپزی ها شده است است ولی اگر از مضرات آن آگاه باشید شاید دور مصرف آن را خط بکشید.

    روغن کانولا در عملکرد درست مغز اختلال ایجاد می کند

    مطالعه ای تازه در دانشگاه تمپل که در نشریه Scientific Reports منتشر شد، روغن کانولا را با کم کردن حافظه و یادگیری و در نتیجه زیاد کردن خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر، مرسوم ترین شکل زوال عقل، پیوند داده بود. پژوهشگران دریافتند که مغز موش هایی که روغن کانولا مصرف می کردند دارای مقادیر بالاتری از پلاک های آمیلوئید و کم کردن ارتباط بین نورون های مغزی است.

    روغن کانولا به عنوان یک ماده غذایی التهاب آفرین می تواند به عملکرد ضعیف مغز منجر شود. همانگونه که می دانید، التهاب مزمن جهت بدن مضر هست. این شرایط به جای محافظت از سلول ها، رگ های خونی و بافت های سالم به آنها حمله می کند. التهاب مزمن می تواند تولید انرژی در سلول های مغزی را متوقف کرده و در عملکرد نورون ها نیز اختلال ایجاد کند که می تواند زمینه ساز شکل گیری اختلال نقص توجه و بیش فعالی، اضطراب، مغز مه آلود، افسردگی، از دست دادن حافظه و بیماری آلزایمر شود.

    روغن کانولا خطر پرفشاری خون و سکته مغزی را زیاد کردن می دهد

    چند مطالعه نشان داده اند که روغن کانولا و بعضی روغن های گیاهی دیگر طول عمر سوژه های حیوانی مستعد سکته مغزی و پرفشاری خون را کم کردن می دهند. نتیجه های یک مطالعه نشان داد موش هایی که دارای فشار خون بالا و مستعد مبتلا شدن به سکته مغزی بودند، به واسطه تغذیه با روغن کانولا به عنوان تنها منبع چربی سریعتر مردند. در مقابل، موش هایی که با روغن هایی غیر از کانولا تغذیه شده است بودند، طول عمر بیشتری داشتند.

    نتایج مطالعه ای دیگر که در نشریه Toxicology Letters منتشر شد نیز نشان داد که روغن کانولا مدت وقت انعقاد خون را کم کردن داده و شکنندگی در غشاهای گلبول های قرمز را زیاد کردن می دهد که ممکن است محرک سکته مغزی در سوژه های حیوانی مستعد مبتلا شدن به این شرایط شود.

    روغن کانولا خطر مبتلا شدن به پرسشها کلیوی و کبدی را زیاد کردن می دهد

    به عنوان یک محصول اصلاح شده است ژنتیکی، روغن کانولا ممکن است به کبد و کلیه های انسان آسیب وارد کند. یک بررسی در سال ۲۰۱۱ که ۱۹ مطالعه متفاوت با حضور سوژه های پستاندار تغذیه شده است با سویا و ذرت اصلاح شده است ژنتیکی طی یک بازه زمانی ۹۰ روزه را مشمول بر می شد، نشان داد که این مواد غذایی می توانند در عملکرد کبد و کلیه ها اختلال ایجاد کنند. این بررسی که در نشریه Environmental Sciences Europe منتشر شد، نشان داد که عملکرد کلیه ها تا ۴۳٫۵ درصد و عملکرد کبد تا ۳۰٫۸ درصد کم کردن داشته است.

    اگر قصد سمزدایی اندام های بدن جهت ارائه عملکرد درست را دارید بهتر است از روغن کانولا و دیگر محصولات اصلاح شده است ژنتیکی پرهیز کنید.

    روغن کانولا ممکن است رشد عادی کودکان را متوقف کند

    اسید اروسیک در روغن کانولا علت مهم ممنوع شدن استفاده از این محصول در شیر خشک نوزادان بوده هست. نوزادان توانایی تجزیه درست اسید اروسیک را ندارند و از این رو جهت آنها مضر هست. شرکت غذا و داروی آمریکا استفاده از روغن کانولا در تولید شیر خشک نوزادان را ممنوع اعلام کرده است.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : روغن هیدروژنه چه روغنی است؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : آیا روغن کانولا جهت پخت و پز مناسب است؟

    مضرات روغن کانولا جهت سلامت

    اگر می خواهید زیاد بدانید : روغن کنجد، روغن کانولا یا روغن زیتون؟کدام جهت پخت و پز بهتر است

    گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع : asriran.com

    واژه های کلیدی: مواد غذایی | روغن کانولا | مبتلا شدن | استفاده | مطالعه | بیماری | نوزادان | محصولات | رادیکال | استفاده | محصول

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب خارجی
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • چاپ کتاب آمازون
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • چاپ کتاب اورجینال
  • کتاب اورجینال