هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر می رسد.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » صحبت با چند نفر از مسمومین به قارچ های سمی

    صحبت با چند نفر از مسمومین به قارچ های سمی

    صحبت با چند نفر از مسمومین به قارچ های سمی که از بیمارستان مرخص شده است اند جالب توجه هست. در این مطلب به بیان صحبت های این دو نفر می پردازیم.

    صحبت با چند نفر از مسمومین به قارچ های سمی

    صحبت با چند نفر از مسمومین به قارچ های سمی که از بیمارستان مرخص شده است اند جالب توجه هست. در این مطلب به بیان صحبت های این دو نفر می پردازیم.

    مسمومین به قارچ های سمی

    افزایش بارندگی های بهاری، گرمای هوا و شرایط هوا مناسب و در نتیجه رشد بیش از حد قارچ های خودرو، تنها دلیلی است که تاکنون از سوی مسئولان در توجیه این مسمومیت های عجیب عنوان شده است است، ولی در برابر مسموم شدگان معتقدند که آنها همان قارچ های همیشگی و هرساله مصرف کرده اند و علت مسموم شدنشان را نمی دانند.

    عبارات مهم : بیمارستان – آزمایشگاه
    پیمان آسترکی سم شناس و عضو هیأت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این باره بیان می کنند: قارچ های سمی هیچ پادزهری ندارد و تنها راه خودداری کردن از مصرف این قارچ هاست، قارچ ها گونه های مختلفی دارند و تنها تعداد معدودی از آنها قابل خوردن و غیرسمی هستند. در واقع عمده قارچ های موجود در محیط زیست سمی است.

    اپیدمی مسمومیت قارچ های سمی که امسال در مناطق غربی کشور رخ داده، به نظر می رسد به علت شرایط مناسب هوا و بارندگی های اخیر و رشد قابل توجه قارچ ها در محیط زیست بوده باشد.

    ماده موثر سمی بعضی از قارچ ها به حدی بالاست که حتی مصرف چند تکه از آن می تواند کلیه، کبد یا حتی مغز را از کار بیندازد. روش تشخیص نمونه های سمی قارچ هم کار آسانی نیست و تنها راه دقیق آن انجام آزمایش هست. ما در بین بیماران موردی داشتیم که از افراد خبره و باتجربه بوده و هرسال هم قارچ های کوهی را برداشت می کرد، ولی همین فرد امسال بشدت مسموم شد و متاسفانه در صف پیوند کبد جانش را از دست داد.

    به همین علت از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی توان گفت که قارچ سمی است و تنها راه حل جهت تشخیص مسموم نبودن قارچ ها، نمونه گیری در آزمایشگاه است. بعضی بیماران مدعی بودند که همان قارچ های قبلی را مصرف کرده اند.

    به طور کلی در مناطق غربی کشور در این فصل از سال، مصرف قارچ های وحشی امر رایجی است و هرسال هم مردم این قارچ ها را مصرف می کنند. هرچند امسال به علت بارندگی های بهاری قارچ بسیار زیادی رشد کرده هست، ولی این حد از مسمومیت جهت من هم جای تعجب دارد، به همین دلیل مورد نیاز است متخصصان ژنتیک هم به این عنوان ورود کنند و قارچ های ماشین در این مناطق را مورد آزمایش قرار دهند.

    شانس آوردیم که زنده ماندیم

    صحبت با چند نفر از مسمومین به قارچ های سمی

    بهناز و خانواده اش سال هاست که در روستاهای اطراف کرمانشاه زندگی می کنند و هرسال هم در فصل بهار جهت چیدن قارچ به کوه و ارتفاعات می روند، ولی قارچ های امسال مادر این خانواده را مسموم کرد: “مادر من چند سالی است که تنها زندگی می کند، یعنی بعد از فوت پدرم تنها شد. او امسال هم مثل همه بهارهای گذشته کلی قارچ چید و به منزل برگشت.

    مقداری از آنها را سرخ کرد و خورد. همان شد که مادرم مسموم شد و با وخیم ترشدن حالش او را به بیمارستان انتقال یافته کردیم. البته الان حالش بهتر شده است و پزشکان از وضع او راضی هستند. چندتا از همسایه های مادرم هم با همین علایم دچار مسمومیت شدند، ولی آنها وضع بهتری داشتند و خیلی سریع از بیمارستان مرخص شدند. زیاد ساکنان این منطقه هر سال از قارچ های وحشی استفاده می کنند و هیچ مشکلی هم برایشان پیش نیامده بود، این که امسال این تعداد از مردم در کرمانشاه و مناطق اطراف مسموم شده است اند، جای تعجب دارد.”

    مسعود هم یکی دیگر از مبتلایان به اپیدمی قارچ سمی هست. این مرد ٣١ساله هم جمعه گذشته همراه با ٣نفر دیگر از دوستانش به ارتفاعات فیروزآباد کرمانشاه رفت و مثل هر سال شروع به چیدن قارچ های کوهی کرد، ولی او هم مثل خیلی های دیگر بعد از خوردن قارچ حالش بد شد و کارش به بیمارستان کشید. حالا او چند روز است که در بیمارستان امام خمینی(ره) بستری هست. خودش می گوید که خیلی شانس آورده که الان زنده است: “باورم نمی شد، من هرسال این قارچ ها را می خوردم. از پدر و عمو هایم یاد گرفته بودم که قارچ ها را بعد از چیدن چند دقیقه در شیر بجوشانم تا سمی بودن آنها مشخص شود، حتی این کار را هم کردم.

    همه چیز به ظاهر مثل هرسال بود. قارچ ها را کباب کردم و خوردم. بعد از چند دقیقه حالت تهوع، سرگیجه و کرختی به من دست داد. چندبار استفراغ کردم، درست یادم نیست، ولی هرطور بود به بیمارستان امام خمینی(ره) انتقال یافته شدم. چندبار شست وشوی معده شدم، از من آزمایش خون گرفتند و بعد از آزمون های متوالی مشخص شد که من هم در اثر مصرف آن قارچ ها مسموم شده است ام. البته الان خطر برطرف شده است و مواد سمی از بدنم دفع شده است است.

    قرار است طی چند روز آینده مرخص شوم، ولی شنیدم که خیلی ها در انتظار پیوند کبد هستند. چند نفری هم کشته شدند، واقعا عجیب هست. در منطقه ما مردم معمولا در این فصل قارچ کوهی زیاد مصرف می کنند. زیاد هم کبابی را دوست دارند. قارچ فرهنگ غذایی مردم کرمانشاه و مناطق اطراف هست. من شنیدم باتجربه های این کار هم که سال ها قارچ های خوارکی ماشین را تشخیص می دادند، امسال گرفتار این بلا شدند.

    گردآوری : گروه سلامت گروه تحریریه سایت
    seemorgh.com/health
    منبع : shahrvand.ir

    واژه های کلیدی: بیمارستان | آزمایشگاه | خوردن قارچ | آزمایش خون | کرمانشاه | مسموم شدن | مسمومیت | بارندگی | ماشین | سلامت | آزمایش

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • افست کتاب لاتین
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • چاپ کتاب آمازون
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتاب اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک