هنر ما را به گونه اي رويايي از درد هستي رها مي سازد.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » روش تهیه قروت+ خواص قروت، غذایی که ثبت ملی شد

    روش تهیه قروت+ خواص قروت، غذایی که ثبت ملی شد

    قروت یکی از غذاهای سنتی خراسان جنوبی است که به علت فواید زیادی که دارد ثبت ملی شده است هست. در ادامه به فواید این غذا و روش تهیه آن اشاره می شود

    روش تهیه قروت+ خواص قروت، غذایی که ثبت ملی شد

    قروت یکی از غذاهای سنتی خراسان جنوبی است که به علت فواید زیادی که دارد ثبت ملی شده است هست. در ادامه به فواید این غذا و روش تهیه آن اشاره می شود

    خواص قروت

    قروت از جمله غذاهایی است که از فراورده دامی تهیه می شود و رنگ بنفش و زیبای آن نظر هر بیننده ای را جلب می کند. دانش و فرهنگ غذای محلی قروت خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

    عبارات مهم : میراث فرهنگی – استفاده
    سیداحمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی با اعلام این خبر اظهار کرد: تأثیر غذا و فرهنگ و رابطه آن، دوسویه هست. همان گونه که محیط و فرهنگ باعث شکل گیری این نوع غذای محلی می شود، غذای محلی هم بر فرهنگ تأثیرگذار است.

    کشک در این غذا به لحاظ رنگ تفاوت دارد وبه رنگ بنفش دیده می شود که در غذاها کمتر دیده می شود. کشک ماده مهم این غذاست در صورتی که درغذاهای دیگر کشک به غذایی مانند بادمجان اضافه می شود.

    قروت سرشار از کلسیم است و در شرایطی که پوکی استخوان وپوسیدگی دندان شیوع زیادی دارد، این غذا به سلامت کودکان و زنان کمک زیادی می کند. قروت به دو صورت گرم و سرد مصرف می شود؛ جهت تهیه قروت گرم مقداری پیازداغ یا سیرداغ تهیه و قروت را به آن اضافه می کنند. کمی نمک و فلفل سیاه هم افزوده می شود و قبل از آن که به جوش بیاید، از روی حرارت برداشته می شود و آماده خوردن هست. قروت گرم را گاهی با بادمجان، کدو، کما و سبزی های پخته مثل اسفناج میل می کنند. این غذا از جمله غذاهای سنتی شهرستان بیرجند و خراسان جنوبی است که هنوزدربیشتر نقاط آن را طبخ می کنند.

    در ادامه شما را با روش تهیه این غذای راحت و پرخاصیت آشنا می کنیم.

    طرز تهیه قروت

    ماستی که کره آن را گرفته اند، در کیسه ای پارچه ای می ریزند تا آب آن جدا شود، سپس آن را به صورت گلوله های کوچکی در می آورند و در آفتاب خشک می کنند. محصول به دست آمده قروت نام دارد.

    اگر از ماست استفاده شده است در تهیه قروت، کره نگرفته باشند، قروت چرب تر و مقوی تر است و به کشک معروف بیرجندی آشنا می شود که هنگام ساییدن به رنگ بنفش در می آید، جهت تهیه این کشک از ظرف چدنی استفاده می کنند. همچنین قروت حاصل از شیر گوسفند بهتر ازمحصول شیر بز و قروت حاصل از شیر بز بهتر از شیر گاو است.

    معمولا در نقاط متفاوت کشور انواع اشکنه طبخ می شود. شاید شما هم اشکنه کشک خورده باشید. ممکن است کشک آن را در ظروف مخصوص ساییده باشند یا از کشک آماده استفاده کنند.

    می توان گفت اشکنه، خورش یا خوراکی همانند آبگوشت است که نان در آن ترید می کنند و می خورند. اشکنه انواع بسیاری دارد که خوشمزه ترین آن اشکنه کشک است.

    روش تهیه قروت+ خواص قروت، غذایی که ثبت ملی شد

    مواد مورد نیاز جهت تهیه اشکنه کشک

    • کشک ساییده شده است – ۲۵۰ گرم
    • روغن – پنج قاشق غذاخوری
    • نعناع خشک – یک تا ۲قاشق غذاخوری
    • فلفل و زردچوبه – به میزان لازم
    • پیاز – ۲عدد متوسط
    • مغز گردو خرد شده است – ۲۰۰ گرم
    • تخم خربزه – ۲۰۰ گرم (اختیاری)

    دستور تهیه اشکنه کشک

    پیازها را خرد کنید و درون روغن با شعله کم تفت دهید تا نرم شود. سپس گردوی خرد شده است را به پیاز اضافه کنید تا کمی تفت بخورد و روغن آن خارج شود ولی زیاد نسوزد. نعناع خشک و کمی زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید. کشک ساییده شده است را با دو پیمانه آب رقیق کنید و به دیگر مواد که تفت خورده بیفزایید. بگذارید تا کمی کشک و دیگر مواد بپزد و غلیظ شود (شعله باید کم باشد و مداوم هم بزنید تا کشک به اصطلاح نبرد). در آخر کمی فلفل به آن اضافه کنید و از روی شعله بردارید. اشکنه کشک شما آماده هست؛ درون آن نان ترید و میل کنید.

    چند نکته

    اگر میل به دارید از تخم خربزه استفاده کنید به این صورت عمل کنید: جهت تهیه شیره تخم خربزه باید کمی تخم خربزه را تفت دهید و بعد از این که سرد شد آن را آسیاب کنید. سپس کمی آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آب عوض شود. تخم خربزه را صاف کنید و از آب آن یا همان شیره تخم خربزه درون اشکنه بعد از این که کشک را اضافه کردید، استفاده کنید.

    برای این که اشکنه طعم بهتری داشته باشد از کشک سنتی استفاده کنید. جهت ساییدن کشک باید مقداری آن را خیس کنید تا کمی نرم شود و سپس درون آسیاب برقی بریزید. در اشکنه کشک به علت وجود کشک از نمک استفاده نکنید.

    برای ساییدن کشک، بعد از خیس کردن و صاف کردن آن همراه با گردوی آسیاب شده است در کشک ساب آن قدر می مالند تا به روغن بیفتد سپس به آن آب اضافه می کنند.

    زیاد بدانید : خواص کشک

    زیاد بدانید : اگر کشک می خورید، بخوانید

    قروت یکی از غذاهای سنتی خراسان جنوبی است که به علت فواید زیادی که دارد ثبت ملی شده است هست. در ادامه به فواید این غذا و روش تهیه آن اشاره می شود

    زیاد بدانید : فوایدی از كلسیم موجود در كشك

    زیاد بدانید : عسل و کشک با طعم مرگ!

    گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع : Khorasannews.com

    واژه های کلیدی: میراث فرهنگی | استفاده | فرهنگ | سلامت | انواع | خراسان | سلامت | تغذیه

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • منابع اورجینال رباتیک
  • چاپ کتاب آمازون
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی