گنج هائی که در قلب هستند ، قابل سرقت نیستند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » مواد غذایی دودی پر خطر

    مواد غذایی دودی پر خطر

    خطر استفاده از ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا ۴ روز تنفس هوای آلوده شهری است! بعد توصیه می کنیم با خواندن این مطلب،

    مواد غذایی دودی پر خطر

    خطر استفاده از ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا ۴ روز تنفس هوای آلوده شهری است! بعد توصیه می کنیم با خواندن این مطلب، از خطرات مواد غذایی دودی و دلایل آن، مطلع شوید

    چگونه مواد غذایی را دودی می کنند

    دودی کردن، فرایندی است که به منظور پختن، مزه‌دار کردن و نگهداری طولانی‌مدت مواد غذایی صورت می‌گیرد. در این فرایند، ماده غذایی را در معرض دود (معمولا دود ناشی از سوختن چوب) قرار می‌دهند. در دودی کردن داغ، ماده غذایی را به مدت چند ساعت در معرض دود قرار می‌دهند تا ماده غذایی خام، همچون گوشت یا ماهی ضمن این فرایند کاملاً بپزد.

    در دودی کردن سرد، به منظور نگهداری طولانی‌مدت و یا مزه‌دار کردن، ماده غذایی را به مدت طولانی، گاهی تا چندین روز در معرض دود قرار می‌دهند. معمولا این روش جهت گوشت یا ماهی به کار می‌رود، ولی گاهی پنیر، انواع سبزی و میوه را هم بدین طریق دودی می‌کنند.گاهی به سوختی که از آن جهت دودی کردن مواد غذایی استفاده می‌کنند، مواد معطر اضافه می‌نمایند.

    مواد غذایی دودی پر خطر

    مضرات محصولات دودی

    فرایند دودی کردن باعث جلوگیری از رشد باکتری‌ها و کند شدن روند تجزیه چربی‌ها در محصول می‌شود، ولی از طرف دیگر، تاکنون بیش از صدها ترکیب سمی در دود شناسایی شده است است که جهت سلامتی انسان مضر می‌باشند و در بعضی موارد سرطانزایی آنها نیز به اثبات رسیده است.

    برخی از مواد موجود در دود، مشابه ترکیبات سمی موجود در دود سیگار هستند. این ترکیبات می‌توانند با جنبش دستگاه گوارش، بر سلامت انسان اثر جدی بگذارند و احتمال بروز بعضی از انواع سرطان‌ها‌ از قبیل سرطان معده و روده بزرگ را زیاد کردن دهند. جالب است بدانید خطر استفاده ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا ۴ روز تنفس هوای آلوده شهری است.

    دودی کردن در شرایط کنترل نشده، باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی حلقوی نظیر «آنتراسن» می‌شود که این ترکیبات سمی و سرطانزا هستند و به محصول دودی شده است راه می‌یابند. این مسئله در محصولاتی که به صورت سنتی و خارج از نظارت بهداشتی تولید می‌شوند به وفور مشاهده می‌شود.

    خطر استفاده از ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا ۴ روز تنفس هوای آلوده شهری است! بعد توصیه می کنیم با خواندن این مطلب،

    علاوه بر این، مونواکسیدکربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین خون موجود در محصول ترکیب می‌شود و رنگ خاص محصولات دودی را ایجاد می‌کند. مونواکسیدکربن باعث کم کردن میزان میکروب‌های هوازی در محصول نهایی می‌شود و اکسیداسیون چربی‌ها را کندتر می‌کند. از طرف دیگر، مونواکسیدکربن با جنبش میکروب‌های سازنده هیستامین، مقدار هیستامین را در محصول بالا می‌برد و می‌تواند باعث بروز واکنش‌های حساسیتی یا آلرژیک در مصرف‌کننده شود.

    فرآیند دودی کردن باعث ایجاد ترکیبات پراکسیدی در سطح مواد گوشتی می‌شود که این ترکیبات نیز به نوبه خود بر خطر سرطانزایی محصول می‌افزایند. همچنین دودی کردن گوشت و ماهی، امکان فعالیت باکتری «لیستریا مونو سیتوژنز» را در محصول زیاد کردن می‌دهد. این باکتری یکی از عوامل ایجاد مسمومیت‌های غذایی است که می‌تواند علائم شدیدی در نوزادان، سالمندان و دیگر افراد آسیب‌پذیر ایجاد کند.

    علاوه بر خطرات ذکر شده است در بسیاری از موارد، مواد اولیه گوشتی که جهت دودی کردن مورد استفاده قرار می‌گیرند حاوی آلودگی‌های اولیه و ترکیبات حاصل از فساد موادغذایی هستند. با توجه به اینکه در فرآیند دودی کردن، طعم ماده غذایی عوض کردن می‌یابد، تشخیص فساد اولیه ماده غذایی مسئله می‌شود و این شاخصه زمینه سودجویی و تقلب‌های موادغذایی را فراهم می‌کند.

    در میان محصولات دودی، فرآورده‌های گوشتی سوسیس و کالباس به علت مصرف بی‌رویه در میان اقشار جامعه بیش از همه سلامت مصرف‌کنندگان را ترساندن می‌کنند. آنچه مسلم است چنین فرآورده‌هایی در مقایسه با سوسیس و کالباس معمولی از مقدار بیشتری مواد نیتراتی (که احتمال تبدیل آن در بدن به نیتروزآمین زیاد است) تشکیل شده‌اند. مصرف چنین فرآورده‌هایی باعث زیاد کردن خطر سرطان‌ معده و روده بزرگ می‌شود. در کشورهای اروپای شرقی و ایسلند که مصرف چنین محصولاتی فراوان هست، سرطان‌ معده شیوع بالایی دارد. تحقیقات نشان داده‌اند خطر مبتلا شدن به انواع بیماری‌ها از طریق مصرف محصولات دودی در مقایسه با خطر بیماری‌های ناشی از مصرف بیش از حد چربی اشباع شده است به یک اندازه است.

    توصیه‌هایی در مورد مصرف مواد غذایی دودی

    ۱- اگر از مصرف گوشت‌های دودی یا نمک سود لذت می‌برید، فقط گهگاه و به مقدار کم از آنها استفاده کنید. از آنجایی که این‌ محصولات به‌تدریج اثرات سوئی بر بدن می‌گذارند، تا حد امکان از مصرف زیاد آنها در یک وقت یا به صورت طولانی‌‌مدت خودداری کنید.

    مواد غذایی دودی پر خطر

    ۲- در هنگام دودی کردن محصولاتی نظیر ماهی، گوشت، سوسیس و کالباس از مقادیر زیادی نمک استفاده می‌شود، بنابراین مصرف این محصولات در افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه نمی‌شود.

    ۳- افراد مبتلا به سردردهای میگرنی نیز باید از خوردن مواد گوشتی دودی اجتناب‌ کنند، لیکن این مواد غذایی حاوی تیرامین هستند و باعث شدت یافتن این نوع سردردها می‌شوند.

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: behdashtnews.ir

    خطر استفاده از ۵۰ گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا ۴ روز تنفس هوای آلوده شهری است! بعد توصیه می کنیم با خواندن این مطلب،

    واژه های کلیدی: جلوگیری از رشد باکتری | مواد غذایی | انواع سرطان | سرطان معده | موادغذایی | مبتلا شدن | استفاده | کالباس | سلامتی | باکتری | محصولات

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • چاپ کتاب اورجینال
  • جعبه هدیه کتاب
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • چاپ کتاب آمازون
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • خرید کتاب خارجی
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • منابع اورجینال رباتیک
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال