باورها و ارزش‌ها، بهترين راهنما و مشاور زندگي شما هستند.(آنتوني رابينز)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » خواص ادویه های پرمصرف در غذاهای ایرانی را بدانید

    خواص ادویه های پرمصرف در غذاهای ایرانی را بدانید

    ما تقریبا در تمام غذاهای خود از اداویه استفاده می کنیم. ولی ادویه ها علاوه بر طعم دادن به غذاها دارای فواید درمانی زیادی هم هستند که در این

    خواص ادویه های پرمصرف در غذاهای ایرانی را بدانید

    ما تقریبا در تمام غذاهای خود از اداویه استفاده می کنیم. ولی ادویه ها علاوه بر طعم دادن به غذاها دارای فواید درمانی زیادی هم هستند که در این مقاله به بااهمیت ترین فواید بعضی ادویه های پرمصرف اشاره می کنیم.

    فواید چند ادویه مهم و پرمصرف

    ادویه ها موادی هستند که طبق نامشان جمع دوا گفته می شوند. این مواد چیزی بین غذا و مواد غذایی هستند و در هر دو دسته جای می گیرند. به همین علت نیز فواید بسیار جالبی دارند که می تواند در درمان و پیشگیری از بعضی امراض موثر باشند و همچنین طعم و عطر غذا را اصلاح بخشند. در این مقاله خواص بعضی از ادویه های پرمصرف در غذاهای ایرانی جهت شما قرار داده شده است است.

    عبارات مهم : درمان و پیشگیری – درمان زودانزالی

    خواص هل

    هل بومی جنوب شرق آسیا است که به عنوان ادویه استفاده شده است و در اشکال پودر و روغن نیز یافت می شود و خاصیت غذایی فراوانی دارد. بسیار معطر است و در تهیه بسیاری از غذاها و نان ها و شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

    هل انواع مختلفی دارد، از جمله هل سیاه، هل سفید و هل سبز.معده را تقویت و نفخ شکم را درمان کرده و سرفه و سرما خوردگی و تب را نیز برطرف می کند. اگر دچار حالت تهوع هستید، به شما توصیه می کنیم از دم کرده هل استفاده کنید.

    هل مقوی قلب و اعصاب است و جهت درمان بیماری های روده و ریه نیز استفاده می شود و سردرد را کم کردن می دهد و حملات صرع را نیز درمان می کند. هل خاصیت ضدعفونی کننده دارد و تقویت کننده میل جنسی است و می توان از آن به عنوان یک ملین استفاده کرد.از هل جهت برطرف بوی بد دهان نیز می توان استفاده کرد.

    چای هل، یکی از چای های محبوب هست. انزال زودرس و اختلال در نعوظ را نیز درمان می کند. گروهی معتقدند که هل، افسردگی را درمان می کند.

    خواص ادویه های پرمصرف در غذاهای ایرانی را بدانید

    اگر می خواهید زیاد بدانید : افراد لاغر هل بخورند!!

    اگر می خواهید زیاد بدانید : آشنایی با فواید هل

    اگر می خواهید زیاد بدانید : با اعجاز «هل» آشنا شويم

    خواص دارچین

    از فواید مهم دارچین تنظیم و کنترل قند خون هست. این ادویه خوشمزه که زیاد آشپزها از آن در تهیه دسرها و شیرینی ها استفاده می کنند، به کنترل قندخون کمک می کند و شاید یکی از دلایل زیاد کردن مبتلایان به بیماری دیابت در آمریکا عدم استفاده کافی از این ادویه باشد.

    در دو دهه گذشته تعداد مبتلایان به دیابت دو برابر شده است هست. مطالعات نشان می دهند که دارچین نقش مهمی در کنترل قندخون و دیگر بیماری های قلبی عروقی دارد.

    دیابت و تصلب شرائین خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی – عروقی را شش برابر زیاد کردن می دهد، ولی خوشبختانه با عوض کردن در شیوه زندگی می توان از روند مبتلا شدن و پیشرفت بیماری دیابت پیشگیری کرد.

    در مطالعه ای در ایالات متحده، ۱۰۹ بیمار مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه افرادی که روزانه ۱ گرم دارچین مصرف می کردند، بعد از سه ماه، مقدار هموگلوبین A1C خون آنها ۸۳ درصد کم کردن یافته و در ۷ درصد از آنها بیماری کنترل شده است و در ۱ درصد از آنها بهبودی حاصل شد.

    پژوهش گران سوئدی نیز با تحقیق بر روی ۱۴ نفر دریافتند که استفاده از دارچین به عنوان چاشنی غذا قندخون را به مقدار قابل توجهی کم کردن می دهد.

    دارچین همچون انسولین عمل می کند.این ماده موجب جنبش گیرنده های چربی و سلول های عضلانی می شود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول ها ذخیره می کند و این درست همان کاری است که انسولین انجام می دهد.

    دارچین از مبتلا شدن به بیماری های زیر پیشگیری و آنها را درمان می کند:

    سرطان، کلسترول خون زیاد کردن یافته، مسمومیت غذایی، بیماری های قلبی، فشارخون بالا، سکته، زخم عفونت های قارچی واژن، سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین.

    پودر دارچین بعد از چند ماه عطر خود را از دست می د هد؛ بنابراین بهتر است چوب آن را بخرید و هرگاه به آن نیاز دارید، آن را آسیاب کنید. دارچین سری لانکا عالی ترین دارچین دنیا آشنا شده است است.

    ما تقریبا در تمام غذاهای خود از اداویه استفاده می کنیم. ولی ادویه ها علاوه بر طعم دادن به غذاها دارای فواید درمانی زیادی هم هستند که در این

    اگر می خواهید زیاد بدانید : آنچه راجع به دارچین نمی دانید

    اگر می خواهید زیاد بدانید : دارچین بر علیه یک بیماری عصبی

    اگر می خواهید زیاد بدانید : درمان زودانزالی مردان با دارچین

    اگر می خواهید زیاد بدانید : دارچین ادویه ای پرخاصیت

    اگر می خواهید زیاد بدانید : دارچین ، قهرمان مبارزه با دیابت و قند خون

    اگر می خواهید زیاد بدانید : سندرم تخمدان پلی کیستیک مرسوم ترین اختلالات غددی زنان

    خواص ادویه های پرمصرف در غذاهای ایرانی را بدانید

    اگر می خواهید زیاد بدانید : سندرم تخمدان پلی کیستیک قابل درمان است؟

    خواص زردچوبه

    یکی از خاصیت های مهم زردچوبه کم کردن التهاب است. زردچوبه یکی از ادویه های مهم مردم هند است که تقریباً در تمامی غذاهای آنها یافت می شود.

    شاید به همین علت است که مردم هند نسبت به کشورهای غربی، به خصوص آمریکا کمتر به بیماری های مزمن مبتلا می شوند. خاصیت درمانی زردچوبه ناشی از ماده فعال تشکیل دهنده آن به نام کورکومین Curcumin است که این ترکیب نیرومند و متنوع سرشار از آنتی اکسیدان بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد و تقریباً جهت سلامت تمام اعضاء بدن بافایده است.

    زردچوبه از اکسیداسیون* oxidation و در نتیجه التهاب مزمن جلوگیری می کند. پژوهش ها نشان می دهد که کورکومین موجود در زردچوبه در مقایسه با داروهای ضدالتهابی و ضددرد مؤثرتر است و البته مصرف آن هیچ عارضه جانبی ندارد.

    * اکسیداسیون oxidation : اکسیداسیون در بدن با پردازش کردن اکسیژنی که تنفس می کنیم اتفاق می افتد و سلول ها از این اکسیژن انرژی تولید می کنند. این فرایند رادیکال آزاد نیز تولید می کند که رادیکال های آزاد با مولکول های موجود در سلول ها تصویر العمل نشان داده و منجر به آسیب دیدن سلول های مجاور و DNA می شوند.

    ما تقریبا در تمام غذاهای خود از اداویه استفاده می کنیم. ولی ادویه ها علاوه بر طعم دادن به غذاها دارای فواید درمانی زیادی هم هستند که در این

    داروی تاموکسی فن Tamoxifen از جمله داروهایی است که جهت جلوگیری از گسترش و عود سرطان سینه تجویز می شود. براساس پژوهش ها، تأثیر کورکومین در کم کردن درد و التهاب بیش از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن، و درکاهش سلول های سرطانی بیش از بسیاری از داروها است.

    زردچوبه تنها منبع خوراکی کورکومین است که به آسانی می توان از آن استفاده کرد.

    زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری های زیر مؤثر است:

    • آسم
    • سرطان
    • کلسترول خون زیاد کردن یافته
    • آکنه
    • آلرژی
    • آلزایمر
    • آرتریت
    • کولیت (التهاب روده)
    • فیبروز
    • افسردگی
    • درماتیت
    • دیابت نوع ۲
    • اگزما
    • عفونت چشم
    • نفخ شکم
    • بیماری های کیسه صفرا
    • نقرس
    • بیماری قلبی
    • بیماری های لثه
    • نفخ شکم
    • بیماری های کیسه صفرا
    • فشار خون بالا
    • خارش
    • بیماری های کبدی
    • چاقی
    • درد
    • سکته
    • زخم
    • پسوریازیس
    • بثورات جلدی

    بیشتر زردچوبه های دنیا از دو نقطه در هند تأمین می شوند، آلپی و مادراس هست. زردچوبه مانند زنجبیل گیاهی یک ریشه است. توصیه می شود آن را به اندازه مورد نیاز خود خریداری کرده و بیش از چند ماه نگهداری نکنید؛ لیکن عطر و طعم خود را از دست می دهد…

    اگر می خواهید زیاد بدانید : معجزه ای به نام زردچوبه

    اگر می خواهید زیاد بدانید : خواص زردچوبه با دو عمل نادرست از بین می رود؟!

    خواص ادویه های پرمصرف در غذاهای ایرانی را بدانید

    اگر می خواهید زیاد بدانید : موثرترین روش جهت مصرف زردچوبه استفاده آن به شکل چای است

    خواص فلفل سیاه

    فلفل سیاه پودر میوه های نرسیده و خشک شده است درختی با نام علمی Piper nigrum می باشد. این گیاه با ریشه های نابجایی که تولید می کند با اتصال به درختان دیگر به عنوان انگل و تکیه گاه بالا می رود.

    برگ های این گیاه منفرد، بیضی شکل و نوک تیز هستند. گل ها به صورت مجتمع سنبله بوده که به میوه هایی کروی و کوچک تبدیل می شوند. موطن این گیاه هندوستان هست، ولی در نواحی دیگر از جمله چین، کامبوج و نقاط دیگری از آسیا کشت می شود.

    برای تهیه فلفل سیاه، میوه ها را قبل از رسیدن کامل می چینند و در آفتاب خشک می کنند (گاهی هم از دستگاه های خشک کن استفاده می شود). به این ترتیب، میوه ها آب خود را از دست داده و پوست آنها چروکیده می شود.

    این میوه ها بعد از خشک شدن به صورت کروی و قطر حدود ۵ میلی متر با سطحی ناصاف و چروکیده و قهوه ای مایل به سیاه یا خاکستری تیره درمی آیند. در صورتی که این میوه پودر شود، پودر فلفل سیاه موجود در بازار به دست می آید.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : فلفل قرمز بهتر است یا فلفل سیاه؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : هضم بهتر غذا با فلفل سیاه!!

    اگر می خواهید زیاد بدانید : خوردن تخم مرغ نیمرو با فلفل سیاه در وعده صبحانه و فواید غافلگیرکننده اش!!

    خواص فلفل تند

    فلفل تند میوه گیاهی از سرده فلفل دلمه ای است که عضوی از خانواده بادنجانیان می باشد. فلفل قرمز از قاره آمریکا می آید.

    فلفل تند به صورت خشک شده است جهت چاشنی غذاها در بسیاری از کشورهای دنیا استفاده می شود. همچنین به صورت تازه جهت کسانی که تحمل این میزان تندی را داشته باشند همراه با غذا و به صورت ترشی قابل استفاده هست. با توجه به طعم خاصی که این نوع فلفل دارد از آن در سس های متفاوت نیز استفاده می شود.

    از قدیم، فلفل را به عنوان ضدآسم، ضدتب، درمان عفونت های دستگاه تنفسی، مسئله هضم غذا، مرهم و ضدسرطان می آشنا اند. ماده مهم فلفل، کپسایسین Capsaicin دارای خاصیت محرک، ضددردهای عصبی موضعی، ضدورم، ضدآرتریت و ضدروماتیسم است.

    مصرف خوراکی فلفل، دارای فواید محرک گردش خون، ضداکسیدان، کم کردن دهنده کلسترول و چربی خون است (که با این اثر می تواند باعث جلوگیری از تنگی و گرفتگی عروق شود.) همچنین دارای خاصیت کم کردن چسبندگی پلاکت است که با این عمل، از لخته شدن خون و ایجاد سکته، جلوگیری می کند.

    پژوهش های کلینیکی تازه نشان داده است که مصرف کرم های حاوی ۰/۷۵- ۰/۲۵ درصد کپسایسین به صورت موضعی تا چهار بار در روز می تواند در کم کردن دردهای آرتریت، روماتیسم و کم کردن آثار پسوریازیس، مؤثر باشد. این آثار نیز با خوردن فلفل و گنجاندن آن در رژیم روزانه، می تواند بر بدن اعمال گردد.

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: zendegionline.ir


    واژه های کلیدی: درمان و پیشگیری | درمان زودانزالی | بیماری های کبد | خواص زردچوبه | دیابت نوع ۲ | درمان عفونت | خواص دارچین | بیماری قلبی | التهاب روده | مبتلا شدن | بیماری ها

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • جعبه هدیه کتاب
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • کتاب اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • کتاب های الکترونیک اورجینال