ضعیف‌الاراده کسی است که با هر شکستی بینش او نیز عوض شود.
خوش آمدید - امروز : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » غذاهای دوایی و دوای غذایی در طب سنتی چیست؟

    غذاهای دوایی و دوای غذایی در طب سنتی چیست؟

     در طب سنتی هر یک از غذاها دارای فواید خاصی هستند که در وقت و شرایط خاص باید مصرف شوند. در این مقاله به تفاوت غذای دوایی و دوای غذایی اشاره می شود.

    غذاهای دوایی و دوای غذایی در طب سنتی چیست؟

    در طب سنتی هر یک از غذاها دارای فواید خاصی هستند که در وقت و شرایط خاص باید مصرف شوند. در این مقاله به تفاوت غذای دوایی و دوای غذایی اشاره می شود.

    غذاهای دوایی و دوای غذایی در طب سنتی

    محمد انصاری پور متخصص طب سنتی با بیان اینکه جهت پیشگیری از خروج انسان از محدوده تعادل مورد نیاز است, انسان عمده غذاهای خود را از غذای مطلق گزینش کند، اظهار کرد: غذای مطلق غذایی است که فقط از جنبه مادی خود در بدن اثر می کند یعنی ماده ای در بدن ایجاد می کند و یا به انرژی تبدیل می شود. ولی غذای دوایی یا دوای غذایی علاوه بر تاثیر مادی با کیفیات خود یعنی سردی،گرمی، خشکی و تری نیز روی بدن اثر می گذارند، دوای مطلق فقط اثر کیفی روی بدن دارد.

    عبارات مهم : خوردنی های سرد – بدن انسان
    سم نیز اثر دارویی یعنی کیفیت نیرومند دارد و جهت بدن مضر هست، غذای مطلق مانند نان، گوشت بره و گوساله جوان (یک ساله)، گوشت تیهو، کبک، شیرینی سازگار با بدن، انجیر و انگور، غذای دوایی مثل اکثر میوه ها و دوای غذایی مثل کاهو و سبزیجات اولی خاصیت غذایی و دومی خاصیت دوایی بیشتری دارند.

    سیب یک غذای دوایی با اثر خاص یا دوخاصیه است یعنی علاوه بر ارزش غذایی، کیفیت گرمی در بدن ایجاد می کند و اثر خاص آن ایجاد نشاط و فرح هست، دوای مطلق مانند دارچین، فلفل و زنجبیل که هر سه، گرم و خشک هستند و باعث گرمی و خشکی در بدن می شوند.

    غذاهای دوایی و دوای غذایی در طب سنتی چیست؟

    از میان میوه ها انجیر و انگور بیشترین نزدیکی را با غذا دارند و طبع آنها با بدن انسان نزدیک است یعنی کمترین اثر دارویی را دارند، خرما طبق نظر ابن سینا در سرزمین هایی که تولید می شود باید غالبا مصرف شود.

    خوردنی های سرد مثل دوغ، ماست و خیار با چاشنی های گرم مثل نعنا و پونه مصرف شوند تا از سردی آنها کاسته شود. نباید در خوردن مواد سرد افراط کرد بعضی هم که بستنی را می بلعند یعنی با سرعت زیادی می خورند معده خود را بیمار خواهند کرد.

    علت تحمل سرما در بعضی افراد این است که آنها مزاج و بدن نیرومند دارند؛ بدن عضلانی و با مزاج گرم تحمل بیشتری نسبت به سرما دارند البته بوعلی سینا می گوید سرما و آب سرد اگر در حال حاضر، ضرر خود را نشان ندهد با مرور ایام و مسن تر شدن، ضرر خود را نشان خواهد داد بنابراین جسم نیرومند هم مجوز افراط در خوردن آب سرد و شنا در آب سرد نیست.

    گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع : tim.ir


    واژه های کلیدی: خوردنی های سرد | بدن انسان | سلامت | انگور | دارویی | سلامت | تغذیه | تغذیه سالم

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • چاپ کتاب اورجینال
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی