باورها و ارزش‌ها، بهترين راهنما و مشاور زندگي شما هستند.(آنتوني رابينز)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » نمک خوب است یا بد؟ روزانه چقدر نمک باید استفاده کنید

    نمک خوب است یا بد؟ روزانه چقدر نمک باید استفاده کنید

    مطالعات زیادی هم وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیش از حد کم نمک می تواند جهت بدن مضر باشد. بنابراین بهتر است هر لحظه تعادل را در مصرف نمک حفظ نمایید.

    نمک خوب است یا بد؟ روزانه چقدر نمک باید استفاده کنید

    مطالعات زیادی هم وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیش از حد کم نمک می تواند جهت بدن مضر باشد. بنابراین بهتر است هر لحظه تعادل را در مصرف نمک حفظ نمایید.

    چه مقدار مصرف نمک جهت سلامت بافایده است

    سازمان های بهداشتی مدت هاست که در مورد خطرات مصرف نمک به ما هشدار می دهند. تصور می شود مصرف بالای نمک با پرسشها سلامت زیادی همراه است از جمله فشار خون بالا و بیماری های قلبی. با این حال دهه ها تحقیق جهت اثبات این فرضیه با شکست روبرو شده است هست. علاوه بر این مطالعات زیادی هم وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیش از حد کم نمک می تواند جهت بدن مضر باشد. بنابراین بهتر است هر لحظه تعادل را در مصرف نمک حفظ نمایید.

    عبارات مهم : بیماری های قلبی – رژیم غذایی
    این مقاله نگاهی دقیق به نمک و تاثیرات آن در سلامت دارد.

    نمک چیست؟

    نمک با نام علمی کلرید سدیم sodium chloride یا به اختصار NaCl آشنا می شود. این ماده از نظر وزنی حاوی ۴۰% سدیم و ۶۰% کلر هست. و بزرگترین منبع سدیم جهت بدن ماست.

    برخی از انواع نمک ممکن است حاوی مقادیری کلسیم، پتاسیم، آهن و روی باشند. ید هم معمولا به نمک های خوراکی اضافه می شود.

    مواد معدنی موجود در نمک به عنوان الکترولیت در بدن عمل میکنند و با کمک به تعادل مایعات بدن به انتقال های عصبی و عملکردهای عضلانی کمک می کنند.

    نمک به دو روش مهم استخراج می شود: از معادن نمک یا تبخیر آب دریا یا سایر آب های معدنی. نمک در انواع متفاوت وجود دارد ولی پرمصرف ترین آ نها مشمول بر نمک طبخ ساده، نمک صورتی هیمالیا و نمک دریا می شود.

    انواع متفاوت نمک طعم، رنگ و بافت متفاوتی دارند. اگر نمی دانید کدام نوع نمک سالم تر است بهتر است بدانید که همه آن ها کاملا مشابه یکدیگرند.

    نمک خوب است یا بد؟ روزانه چقدر نمک باید استفاده کنید

    نمک چگونه بر سلامت قلب تاثیر می گذارد؟

    چندین دهه است که مقامات بهداشتی به ما می گویند مصرف نمک را کم کردن دهیم. آن ها می گویند که روزانه نباید بیش تر از ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم مصرف شود. هر چه کمتر بهتر. این مقدار تقریبا یک قاشق چایخوری یا ۶ گرم نمک است. با این حال ۹۰ درصد مردم خیلی زیاد از این مقدار نمک مصرف می کنند.

    ادعا می شود که مصرف بیش از حد نمک منجر به فشار خون و در نتیجه بیماری قلبی و سکته مغزی می شود. با این حال اثباتی جهت این ادعا در نظر علمی نداریم. درست است که کم کردن مصرف نمک می تواند فشار خون را کم کردن دهد بویژه در افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا حساس به نمک. ولی تاثیر آن روی افراد سالم بسیار ناچیز است.

    مطالعه ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد نشان داد محدود کردن مصرف نمک در افرادی که دارای فشار خون طبیعی هستند موجب کاهش فشار خون سیستولین تنها به مقدار ۲٫۴ میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک تنها به میزان ۱ میلی متر جیوه می شود. که به هیچ عنوان قابل توجه نیست. به عنوان مثال فشار خون ۱۳۰/۷۵ mmHg با محدودیت مصرف نمک به ۱۲۸/۷۴ می رسد.

    به علاوه در بررسی بعضی مطالعات هیچ گونه شاهدی وجود ندارد که نشان دهد محدود کردن مصرف نمک خطر مبتلا شدن به حملات قلبی، سکته مغزی با فوت را کم کردن دهد.

    مصرف کم نمک می تواند مضر باشد

    شواهدی وجود دارد که نشان می دهد رژیم غذایی کم نمک می تواند مضر باشد. اثرات منفی مصرف کم نمک بر سلامت عبارتند از:

    افزایش کلسترول LDL و تری گلیسرید که با محدود کردن مصرف نمک مرتبط هستند.

    بیماری های قلبی: مطالعات متعددی گزارش داده اند که مصرف کمتر از ۳۰۰۰ میلی گرم سدیم در روز با زیاد کردن خطر یا فوت در اثر بیماری های قلبی مرتبط است.

    سکته قلبی: یک تحلیل نشان داد که محدود کردن مصرف نمک باعث زیاد کردن خطر فوت در افراد مبتلا به نارسایی قلبی می شود. این اثر شدید خطر فوت در افرادی که مصرف نمک را کم کردن داده اند تا ۱۶۰ درصد بوده است.

    مقاومت به انسولین: بعضی مطالعات گزارش کرده اند که رژیم غذایی کم نمک ممکن است مقاومت به انسولین را زیاد کردن دهد.

    دیابت نوع ۲: یک مطالعه نشان داد که در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمبود سدیم با زیاد کردن خطر مرگشان در ارتباط بوده است.

    مصرف بالای نمک با سرطان معده مرتبط است

    سرطان معده که به عنوان سرطان دستگاه گوارش هم آشنا می شود، پنجمین سرطان مرسوم در دنیا و سومین عامل فوت و میر در دنیا است که هر سال ۷۰۰۰۰۰ نفر قربانی دارد.

    چندین مطالعه مشاهده ای، رژیم غذایی با نمک زیاد را با زیاد کردن خطر مبتلا شدن به سرطان معده مرتبط می کند. در واقع احتمال مبتلا شدن به سرطان معده در افرادی که مصرف نمکشان بالاست، ۶۸ درصد زیاد کردن پیدا می کند.

    مطالعات زیادی هم وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیش از حد کم نمک می تواند جهت بدن مضر باشد. بنابراین بهتر است هر لحظه تعادل را در مصرف نمک حفظ نمایید.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : چقدر باید نمک خورد؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : مصرف نمک دریا و سنگ نمک اکیدا ممنوع!

    اگر می خواهید زیاد بدانید : نمک دریایی یا نمک معدنی؟ می دانید کدام بهتر است؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : نمک چه تاثیری بر قسمت های مخلتف بدن می گذارد؟

    تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    اختصاصی سیمرغ

    واژه های کلیدی: بیماری های قلبی | رژیم غذایی | سرطان معده | مبتلا شدن | مطالعه | بیماری | مطالعات | محدودیت | سلامت | تعادل | انواع

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • چاپ کتاب اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار