انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند. (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    سبزی های فصل بهار خواصی دارند که آشنایی با این فواید شما را تشویق به مصرف زیاد این سبزی ها در مواقع نیاز خواهد کرد.

    سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    سبزی های فصل بهار خواصی دارند که آشنایی با این فواید شما را تشویق به مصرف زیاد این سبزی ها در مواقع نیاز خواهد کرد.

    سبزی های فصل بهار را بشناسید

    سبزی های بهاری در کنار طراوت و تازگی که دارند، می توانند غذاهای شما را نیز بسیار خوش طعم کند. معمولا بزرگ سالان سبزی ها را به خوبی می شناسند واز آن ها به عنوان خورش ، آش وچاشنی در تهیه غذا استفاده می کنند؛ بهتر است شما هم با این سبزی ها آشنا شوید.

    عبارات مهم : درمان پوکی استخوان – درمان بیماری ها

    سبزی های فصل بهار : پونه

    یکی از سبزی هایی که در فصل بهار می توانید آن را پیدا کنید، پونه است. پونه از جمله سبزی هایی است که حتی می توانید در باغچه نیز بکارید. در میان گونه های پونه، خواص پونه کوهی از پونه جویباری زیاد است. البته گونه های متفاوت آن شبیه هم هست. پونه ضد درد و کوفتگی ماهیچه است و محیط زیست گرمی دارد و جهت افراد کم خون بافایده هست. پونه، اشتهاآور و مقوی معده است و سکسکه را برطرف می کند. پونه آب پز ادرار آور است ویک صد گرم آن مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های A و C دارد.

    سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    سبزی های فصل بهار : ترخون

    از این سبزی به علت خاصیت بی حس کنندگی جهت تسکین درد دندان استفاده می شود.ترخون باعث هضم بهتر غذا، پیشگیری از بیماری های قلبی و چاقی می شود. همچنین برای درمان دردهای شکمی وافزایش اشتها به کار می رود. این سبزی معطر تولید صفرا به وسیله کبد را زیاد کردن می دهد و باعث زیاد کردن سرعت فرایند سم زدایی در بدن می شود.

    از ترخون می توان به جای نمک در غذا استفاده کرد. روغن آن ضد روماتیسم و جهت گردش خون بافایده است. این سبزی باعث جنبش سیستم عصبی، گوارشی، گردش خون و هورمون ها نیز می شود. ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز است.

    سبزی های فصل بهار : مرزه

    این سبزی از گیاه های خانواده نعناع به شمار می رود. مرزه جزو سبزی های خوراکی است که به صورت خام و پخته مصرف می شود. مرزه، چاشنی خوبی جهت غذاهای گوشتی به خاص ماهی محسوب می شود و دارای فواید ضدمیکروبی و یک ضدعفونی کننده نیرومند است که برای معالجه اسهال بسیار مناسب است. مرزه خواص ضدالتهابی و ضد درد دارد و جهت درمان دردهای عصبی به کار می رود. مصرف مداوم مرزه باعث کم کردن چربی خون می شود.

    مصرف مرزه هضم غذا را ساده و نفخ و التهابات شکم را برطرف می کند. استفاده از مرزه کرم های معده و روده را دفع می کند. در درمان سوءهاضمه، یرقان و در برطرف اسهال های حاد و مزمن موثر است. همچنین از آن برای درمان کودکان مبتلا به راشیتیسم استفاده می شود. ۱۰۰ گرم مرزه خشک حدود ۲۱۰ درصد کلسیم دارد.

    سبزی های فصل بهار : والک یا سیر کوهی

    سبزی های فصل بهار خواصی دارند که آشنایی با این فواید شما را تشویق به مصرف زیاد این سبزی ها در مواقع نیاز خواهد کرد.

    نوعی سبزی صحرایی است که از مناطق کوهستانی برداشت می شود. برگ های آن نواری شکل و دارای یک پیاز کوچک و گل هست. برگ و پیاز آن خوراکی هست، ولی گل آن تلخ است و در غذا استفاده نمی شود. فواید خام آن زیاد از پخته اش است و از آن در کوکو، سبزی پلو، آش و… استفاده می شود.
    این سبزی سرشار از ویتامین های A،B،C و املاح معدنی منگنز، روی، گوگرد و کلسیم است.

    والک قاعده آور خوبی است و به علت داشتن کلسیم جهت درمان پوکی استخوان و التیام دردهای استخوانی و مفصلی بافایده است. این سبزی اثر آرامبخش دارد و درد نقرس، روماتیسم و آرتروز را تسکین می دهد.

    سبزی های فصل بهار : ترشک

    این سبزی گونه های زیادی دارد. برگ های آن به علت داشتن اسیدهای آلی طعم ترشی دارد.تصفیه کننده خون، معرق، مدر، تب بر، اشتهاآور و صفرآور است. این سبزی به علت ویتامینC فراوان خون ریزی لثه را التیام می بخشد و بوی بد دهان را برطرف می کند. ترشک سرشار از ویتامین C، آهن، فسفر و پتاسیم است.

    سبزی های فصل بهار : غازیاغی

    این سبزی اغلب در کنار نهرها رشد می کند و در این فصل با سبزی های دیگر با نام سبزی کوهی مخلوط به فروش می رسد. این سبزی بسیار معطر است و طعم دلپذیری دارد و در تهیه انواع سوپ، آش، کوکو و سبزی پلو به کار می رود. غازیاغی، شیر مادران شیرده را زیاد، خون را تصفیه و ترشحات غدد داخلی را تنظیم می کند و جهت درمان بیماری های پوستی موثر است. این سبزی، گرمی و حرارت بدن را بالا می برد و انرژی زاست، بی اشتهایی را برطرف می کند و جهت آرامش اعصاب بافایده است.

    سبزی های فصل بهار : ریواس

    ریواس دارای برگ های ضخیم و گوشت دار است و طعم ترشی دارد. این گیاه سرشار از ویتامین C و فیبر است. خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد، زخم اثنی عشر را اصلاح می بخشد و برای تقویت کبد و زیاد کردن ایمنی بدن، عفونت های ویروسی را از بین می برد. یکی از بااهمیت ترین فواید برگ های ریواس آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین می کند و جهت کم کردن قند خون سودمند است.

    سبزی های فصل بهار : کنگر

    کنگر گیاهی با برگ های خاردار و ساقه های ضخیم شبیه کرفس هست. از برگ های سبز آن به صورت خام در تهیه سالاد و از ساقه آن در تهیه خورش استفاده می شود.

    کنگر، طبع گرمی دارد و بسیار نیرو بخش و مقوی قلب هست. برگ های این سبزی، موجب کم کردن چربی خون می شود و به علت فیبر نامحلول، بسیار ملین و جهت پایین آوردن قند خون بافایده است. کنگر به علت داشتن هورمون های گیاهی، ترشحات غدد را تقویت می کند و باعث زیاد کردن نیروی جنسی می شود. این سبزی، دارویی موثر جهت جلوگیری از حالت تهوع و ویار زنان باردار است. قابل توجه آن که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه صفرا و کلیه است و افرادی که دارای سنگ کلیه و صفرا هستند، نباید از آن استفاده کنند.

    سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    گردآوری : گروه سلامت گروه تحریریه سایت
    seemorgh.com/health
    منبع : khorasannews.com


    واژه های کلیدی: درمان پوکی استخوان | درمان بیماری ها | دردهای شکمی | ویتامین | استفاده | ویتامینC | روماتیسم | خوراکی | کلسیم

    سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب خارجی
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • جعبه هدیه کتاب