آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دلها آرامش می ‏يابد! (قران کریم)
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » پاکسازی بدن در بهار با توصیه هایی از طب سنتی

    پاکسازی بدن در بهار با توصیه هایی از طب سنتی

     پاکسازی بدن در بهار اهمیت زیادی دارد که در این مقاله به چند توصیه مهم در این باره از نظر طب سنتی اشاره می کنیم.

    پاکسازی بدن در بهار با توصیه هایی از طب سنتی

    پاکسازی بدن در بهار اهمیت زیادی دارد که در این مقاله به چند توصیه مهم در این باره از نظر طب سنتی اشاره می کنیم.

    پاکسازی بدن در بهار

    برای سالم و چابک بودن همگام با نو شدن و شکوفه زدن درختان، نیاز به بدنی پاک و عاری از سموم دارید. بدنتان را در یابید. غذاها، نوشیدنی ها و عادات بهاری را به جانتان ببندید و سرحال و شاداب از قشنگی این فصل لذت ببرید. در ادامه دکتر سعید صانعی، متخصص طب سنتی نکات مفیدی راجع به شیوه زندگی در بهار می گوید. جهت دانستن فنون سنتی در بهار مطلب زیر را از دست ندهید.

    عبارات مهم : مواد غذایی – پاکسازی بدن

    بیماری های فصل بهار را دریابید

    در فصل بهار بیماری های پوستی و حساسیت های متفاوت مانند آبریزش بینی، عطسه، کهیر و خارش بسیار بروز می کند.سرگیجه، پرخوابی و خواب آلودگی، بیحالی و کسالت، اسهال و استفراغ هم از دیگر علائم پاییزی جهت بسیاری از افراد است. با توجه به طب سنتی، علت مهم این همه پرسشها در بهار منبسط شدن سمومی است که در زمستان خفته بودند؛در فصل بهار مواد و اخلاط غذایی که در زمستان به علت سردی هوا منجمد بودند، در بدن سیار می شوند و هرکدام بیماری خاصی را ایجاد می کنند. فصل بهار وقت مناسبی جهت دفع مواد زائدی است که در بدن باقی مانده اند.

    در طب سنتی هر فصل شاخصه های خاص و مزاج مخصوص به خودش را دارد . بهار از نظر مزاجی گرم و تر هست، به همین علت غذاهای سنگین در این فصل مناسب نیستند. گوشت از جمله غذاهایی است که باید مصرفش کم کردن یابد. بهتر است به جای گوشت از مواد غذایی با حجم زیاد که راحت هضم می شوند، میل کنید. در بهار تا می توانید شکم تان را با سبزیجات و میوه ها پر کنید تا بدن بتواند فضولات را دفع یا بازیافت کند.

    پاکسازی بدن در بهار با توصیه هایی از طب سنتی

    نوشیدنی های فصل بهار

    همان طور که باید به غذای خود توجه کنید، نوشیدنی ها نیز باید با توجه به مزاج فصول مصرف شوند.از نوشیدنی هایی که جهت بهار مناسبند، می توان به زنجبیل اشاره کرد. زنجبیل را دم کنید و به صورت چای بنوشید تا مواد هضم نشده که در بدن تلنبار شده است اند، ذره ذره دفع شوند. شربت آبلیمو و شربت نارنج و به، بهاری اند. آب انار هم می تواند گزینه ای مناسب این فصل باشد. در گروه نوشیدنی های خنک، آب هویج و آب هندوانه جهت دفع سموم از کلیه ها بسیار بافایده است و در گروه دم نوش های گرم نیز دم کرده بابونه می تواند به کمک کلیه ها بیاید و به دفع سمومش کمک کند. خوردن دمنوش هایی مانند رازیانه جهت زن ها و ارزن جوش جهت مردها بسیار توصیه می شود.

    آش بار کنید

    بهتر است در وعده نهار از غذاهایی حاوی حبوبات مانند جوانه ماش و جوانه عدس استفاده کنید. سبزیجات دیگر مانند یونجه، ریحان، کرفس، کاهو، اسفناج، بامیه و کلم میل کنید. این سبزیجات همه و همه در جهت دفع سموم کارسازند و به سلامت بدن شما کمک می کنند. این مواد فیبر بالایی دارند که حجم مدفوع را زیاد کردن می دهند.مدفوع در حجم زیاد درست مانند اسفنج عمل می کند که تمام سمومات را به خود جذب و از بدن خارج می کند. کافی است مدتی از این ترکیبات استفاده کنید تا از شر رخوت و خستگی رهایی یابید و احساس سبکی کنید. آش جو جهت این فصل مناسب است ولی توصیه ما به شما این است که آش جو را هرچه زیاد بهارانه کنید و در آن کرفس، کلم، کدو سبز، اسفناج و برگ چغندر بنا به سلیقه مزاجی تان اضافه کنید. جهت چاشنی هم از آبغوره یا آب تمبر هندی غافل نشوید. اگر تا به حال آش دوغ درست نکرده اید، وقت آن رسیده است تا دستوراتش را بخوانید و کمر همت بر تهیه آن ببندید. آش دوغ در بعضی نقاط کشور مرسوم است که گزینش مناسبی جهت بهار است. آش دوغ غذایی سبک و دافع سموم است و بهتر است نخود، لوبیا و ماش در آن زیاد نباشد تا سبزیجات به کار رفته در آن بدن را تمیز کنند. تا می توانید روغن و چربی را از غذا کم کنید و فراموش نکنید که در بهار سراغ کله پاچه نروید. فرنی و حریره بادام هم غذاهایی سبک، راحت و مقوی اند و خیلی هم فضولات ندارند.

    چاشنی های مناسب جهت بهار

    چاشنی زنجبیل و سیر هر دو آنتی بیوتیک هایی نیرومند به شمار می روند که انگل ها و میکروب های روده را از بین می برند.زیره سیاه به برنج اضافه کنید تا سردی و رطوبت آن را بگیرید و مناسب جهت فصل مرطوب بهار کنید. غذاهای شور، تند یا ترشی ها در این فصل خورده نشوند که فضولات آنها زیاد است.برای مزه دار کردن غذاها می توانید از تمبر هندی و آب نارنج استفاده کنید که همسو با بهارند.

     پاکسازی بدن در بهار اهمیت زیادی دارد که در این مقاله به چند توصیه مهم در این باره از نظر طب سنتی اشاره می کنیم.

    میان وعده های مناسب جهت فصل بهار

    استفاده از سکنجبین را فراموش نکنید، کاهو سکنجبین هم یکی از غذاهایی است که در بهار بسیار توصیه شده است است که خوردن آن در سیزده به در هم وقت دیرینه مصرف آن را اثبات می کند. این ترکیب به دفع سموم از کبد و کلیه ها کمک می کند. سکنجبین از ترکیب یک شیرینی و ترشی حاصل می شود به طور کلی واژه سکنجبین از سرکه و انگبین از عسل گرفته شده است است که در طب سنتی انواع مختلفی دارد. مویز و انجیر در جیب تان بریزید و به عنوان میان وعده استفاده کنید. فلوس نیز در گروه شبه غذاها قرار می گیرد و به عنوان مسهل می توانید از آن استفاده کنید. فلوس میوه ای است که اصالتا به کشور هند مربوط می شود و روی درختی مرتفع رشد می کند و شمایلی مانند لوله دارد که ۳۰ یا ۵۰ سانتی متر طول دارد.

    داخل میوه فلوس پوسته و پره هایی وجود دارند. جهت مصرف آن پره ها را خارج کنید و به میزان سه قاشق غذاخوری از آن را با یکی دو لیوان آب جوش به مدت پنج ساعت بخیسانید، سپس صاف کنید و در وقت ناشتا یا قبل از خواب بنوشید تا به عنوان مسهلی نیرومند عمل و بیماری پوستی و کثیفی خون را درمان کند و به میزان زیادی شما را از شر بیماری هایی مانند جوش صورت، آکنه و دمل که در این فصل مرسوم هست، خلاص کند.

    دو توصیه بهاری

    نکته بهاری اول: اگرچه ورزش هر لحظه توصیه می شود و رکن جدا نشدنی سلامت بدن هست، ولی اهمیت آن در فصل بهار دو چندان می شود. ورزش به خاطر ایجاد شرایطی جهت تنفس بیش از معمول و عرق کردن به دفع مواد رسوب کرده زمستانی کمک می کند. به همین علت پیاده روی و کوه نوردی را در هوای مناسب بهار در برنامه خودتان بگنجانید. از طرفی رسوبات با ورزش از طریق انقباض و انبساط ماهیچه ها، عصب ها و تاندون ها کنده و از طریق روده ها و کلیه ها از بدن خارج می شوند.

    نکته بهاری دوم: همان طورکه گفتیم در این فصل باید تلاش کنید بدن پاکیزه شود و یکی از کارهایی که بسیار در بهار جهت دفع مواد زاید توصیه می شود، حجامت است. به طور کلی فصد، حجامت و زالو بسیار در بهار رونق می گیرند و خون دادن نیز راه میانبری جهت پاکسازی بدن محسوب می شوند. اگر قصد اهدای خون دارید، حتما فصل بهار را گزینش کنید تا علاوه بر کمک به دیگران خودتان را نیز از شر بیماری فشار خون و پرسشها زیادی رهایی دهید.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : پاکسازی کبد در ۶ مرحله ساده و هر آنچه باید در مورد کبدتان بدانید

    گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع : jamejamonline.ir


    واژه های کلیدی: مواد غذایی | پاکسازی بدن | نوشیدنی ها | بیماری ها | نوشیدنی | سبزیجات | استفاده | بیماری | استفاده | سلامت | زنجبیل

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • چاپ کتاب لاتین
  • جعبه هدیه کتاب
  • منابع اورجینال رباتیک
  • افست کتاب لاتین
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی