آدمیانی مانند گل های لاله ، زندگی کوتاه در هستی و نقشی ماندگار در اندیشه ما دارند .
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » روش تهیه دلمه برگ مو+ خواص دلمه برگ مو

    روش تهیه دلمه برگ مو+ خواص دلمه برگ مو

     دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی هاست که فواید زیادی هم دارد. در ادامه به بااهمیت ترین فواید دلمه برگ مو اشاره می کنیم.

    روش تهیه دلمه برگ مو+ خواص دلمه برگ مو

    دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی هاست که فواید زیادی هم دارد. در ادامه به بااهمیت ترین فواید دلمه برگ مو اشاره می کنیم.

    خواص دلمه برگ مو

    دلمه برگ مو سرشار از پروتئین، اسید آمینه، آهن، روی، پتاسیم، فیبر، کلسیم، گوگرد، فسفر، منیزیم، قند، ید، سیلیس، سدیم، اسید فولیک، کربوهیدرات، انواع ویتامین های A ، C ، E ، گروه ویتامین های B مانند B۱، B۲، B۵، B۶ و B۱۲ است.

    عبارات مهم : روغن زیتون – تقویت معده
    برای بررسی فواید دلمه برگ مو و اینکه مصرف این غذا جهت چه افرادی بافایده است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.

    مهم ترین فواید دلمه برگ مو

    این غذا انرژی زا بوده و جهت تقویت عمومی بدن بافایده است؛ سبزیجات استفاده شده است در تهیه این غذا هم خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.

    دلمه برگ مو به علت داشتن کلسیم و منیزیم جهت استحکام استخوان ها و دندان ها بافایده است؛ دلمه برگ مو خاصیت آنتی بیوتیکی هم دارد و عفونت بدن را برطرف می کند.

    دلمه برگ مو برای رشد کودکان، تقویت معده و ازدیاد شیر مادران شیرده موثر بوده؛ این غذا به علت داشتن آهن هم جهت زنان بافایده است. پتاسیم موجود در دلمه برگ مو از مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند و فشار خون را هم کم کردن می دهد.

    مبتلایان به چربی خون دلمه برگ مو را بهتر است به همراه آب لیموترش تازه میل کنند؛ این غذا به علت داشتن آهن، منیزیم و ویتامین B۱ باعث برطرف کم خونی می شود.

    روش تهیه دلمه برگ مو+ خواص دلمه برگ مو

    طرز تهیه دلمه برگ مو

    مواد مورد نیاز جهت تهیه دلمه برگ مو (پنج تا ۶ نفر)

    • برگ مو ۵۰۰ گرم
    • گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۰۰ گرم
    • لپه یا عدس یک استکان
    • برنج یک استکان
    • سبزی دلمه (ترخون، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، تره و مرزه) مجموعاً ۳۰۰ گرم
    • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زیره سیاه، زعفران و هل سبز ساییده شده است به مقدار لازم
    • روغن زیتون و کنجد به مقدار لازم
    • زرشک پلویی ۲ تا سه قاشق غذاخوری
    • سیر سه حبه
    • پیاز ۲ عدد

    در ادامه روش تهیه دلمه برگ مو را بیان می کنیم.

    – لپه یا عدس را در آب داغ خیس کنید و بپزید.

    – برنج را هم به شکل کته بپزید.

    – پیاز رنده شده است را به همراه گوشت چرخ کرده در روغن کنجد تفت دهید.

    – ادویه جات، سبزیجات و سیر خُرد شده است را به پیاز تفت داده شده است اضافه کنید.

    – برنج و لپه یا عدس پخته شده، زرشک و روغن زیتون را به سایر مواد بیفزایید.

    – مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.

    – برگ مو را داخل آب جوش بریزید و یک قاشق غذاخوری سرکه سیب به آن اضافه کنید تا نرم و انعطاف پذیر شود.

    – مخلوط برگ مو، آب جوش و سرکه سیب را از صافی عبور دهید تا آب آن کشیده شود.

    – مقداری از مواد را داخل برگ مو بگذارید و برگ مو را بپیچانید.

    – کف قابلمه چند تا برگ مو بگذارید تا هنگام پختن دلمه ها، آنها به کف ظرف نچسبند.

    -دلمه ها را داخل قابلمه بچینید، مقداری روغن کنجد و آب جوش به آنها اضافه و صبر کنید تا در حرارت ملایم به خوبی بپزند.

    گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع : yjc.ir

    واژه های کلیدی: روغن زیتون | تقویت معده | مخلوط کن | ویتامین | سبزیجات | سلامت | تغذیه | تغذیه سالم

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • کتاب اورجینال
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • چاپ کتاب آمازون
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو