باورها و ارزش‌ها، بهترين راهنما و مشاور زندگي شما هستند.(آنتوني رابينز)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » پونه کوهی و فواید فوق العاده آن

    پونه کوهی و فواید فوق العاده آن

     پونه کوهی یک گیاه دارویی معطر است که دارای فواید زیادی هست، در این مطلب به تمام فواید پونه کوهی اشاره می شود

    پونه کوهی و فواید فوق العاده آن

    پونه کوهی یک گیاه دارویی معطر است که دارای فواید زیادی هست، در این مطلب به تمام فواید پونه کوهی اشاره می شود

    خواص پونه کوهی

    پونه کوهی با نام علمی Origanum Vulgare L و از خانواده labiatae گیاهی چند ساله دارای ساقه ای چهارگوش و برگ های کُرکی قرینه در دو طرف ساقه می باشد.

    عبارات مهم : جلوگیری از سرطان – مواد غذایی
    شکل برگ ها بیضی شکل و به رنگ سبز و بنفش می باشد. این گیاه که بومی جنوب غربی اسیا و منطقه مدیترانه می باشد، به مدت هزاران سال بخشی از درمان از طریق طب جایگزین یا آشپزی بوده است.

    قدمت استفاده از پونه کوهی جهت مصارف گوناگون از جمله مصارف درمانی به دوران یونان باستان بر می گردد؛ به طوریکه در نسخ قدیمی علمی به جامانده ذکر شده است است بقراط از این گیاه به عنوان یک داروی ضد عفونت استفاده می کرده است.

    در ادامه به بعضی از فواید متنوع و خارق العاده این گیاه با ارزش اشاره خواهیم نمود:

    پونه کوهی و فواید آنتی اکسیدانی

    دو مورد از بااهمیت ترین ترکیبات موجود در پونه کوهی عبارتند از رزمارینیک اسید و تیمول، که هر دو آنتی اکسیدان هایی بسیار قدرتمند می باشند که به شدت با کاهش استرس اکسیداتیو در بدن ارتباط داشته و می توانند سلول های متفاوت بدن را از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کنند.

    رادیکال های آزاد محصول مخرب جانبیِ متابولیسم سلولی هستند که می توانند به سرطان و سایر بیماری های مزمن منجر شوند.

    مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند که پونه کوهی ظرفیت آنتی اکسیدانی نیرومند تری به نسبت آنتی اکسیدان های صنعتی که به فرآورده های صنایع غذایی اضافه می شوند، دارد.

    ظرفیت آنتی اکسیدانی پونه کوهی در یک مقدار برابر بسیار زیاد از مواد غذایی مصرفی روزانه نظیر پرتقال و سیب می باشد.

    پونه کوهی و فواید فوق العاده آن

    پونه کوهی و فواید آنتی میکروبیالی

    مواد شیمیایی فعال موجود در پونه کوهی رشد باکتری هایی چون سودوموناس آیروژنز و استافیلوکوکوس اورئوس را متوقف می کند.

    حتی مطالعات متعدد نشان می دهد که پونه کوهی به نسبت داروهای تجویز شده است در برابر باکتری ژیاردیا بسیار مؤثرتر عمل می کند. همچنین مرسوم ترین عفونت های قارچی معمولاً به وسیله قارچی به نام کاندیدا آلبیکنس ایجاد می شود.

    این عفونت ها معمولاً با علائمی از جمله خستگی، درد مفاصل، نفخ و زیاد کردن وزن همراه هستند.

    پژوهش ها نشان می دهند که کارواکرول موجود در پونه کوهی خطر مبتلا شدن به بیماری های قارچی ناشی از کاندیدا آلبیکنس را کم کردن می دهد. به نظر می رسد کارواکرول با زیاد کردن نفوذپذیری غشاء سلولی میکروارگانیسم های مضر، باعث بر هم خوردن تعادل یونی دو طرف غشاء و در نهایت منجر به تخریب غشای سلولی میکروارگانیسم می شود.

    علاوه بر مطالب گفته شده پونه کوهی یک عامل جنبش کننده است که می تواند تولید سلول های سفید خون را زیاد کردن دهد، سرعت سوخت و ساز بدن را بالا ببرد و بهبودی از بیماری را سرعت ببخشد.

    پونه کوهی و سلامت دستگاه گوارش

    از دسته گیاهانی كه به نظر می رسد در سلامت دستگاه گوارش نقش مهمی داشته باشد، پونه کوهی را می توان نام برد که اثرات بافایده و کارآمد خود در این زمینه را از طرق متفاوت اعمال می کند:

    • ترکیبات پلی فنولی موجود در پونه کوهی مانند کارواکرول که جزء ترکیبات فعال زیستی به شمار می روند در تعادل میکروفلورهای دستگاه گوارش به خصوص روده -بوسیله جلوگیری از رشد باکتری های بیماری زا و در نتیجه زیاد کردن تکثیر باکتری های مفید- نقش داشته و از این طریق در تنظیم و تعادل هضم و جذب مواد غذایی و اصلاح عملکرد دستگاه گوارش نقش مهمی را ایفا می کنند.
    • پونه کوهی سرشار از فیبر است، بنابراین با وجود اندازه کوچکی که دارد، می تواند تأثیر زیادی روی دستگاه گوارش داشته باشد. فیبر، عنصری اساسی جهت یک سیستم گوارشی سالم است، آیا که می تواند مقدار مدفوع را زیاد کردن دهد و حرکات لوله گوارش را جنبش کند، که به این ترتیب حرکت غذا در دستگاه گوارش و دفع به صورت مؤثرتری صورت می گیرد.

      فیبر همچنین به حفظ سلامت روده کمک می کند و جذب مواد غذایی را زیاد کردن می دهد، به طوریکه فایده بیشتری از غذایی که مصرف می شود به بدن می رساند.

      ۳- پونه کوهی نقش خود در حوزه فعالیت انقباضی را عمدتاً از طریق اختلال در بسیج کلسیم و تا حدی به وسیله فعال شدن کانال های پتاسیم انجام می دهد. در نتیجه عصاره برگ این گیاه اثرات شل کنندگی بر روی عضلات صاف روده دارد، به همین علت از قدیم از این گیاه جهت درمان اختلالات دستگاه گوارش مانند اسهال، گرفتگی و درد های شکمی استفاده می کردند.

    پونه کوهی و فشارخون

    بر اساس مستندات علمی، پیروی از یک رژیم غذایی که پتاسیم، منیزیم و کلسیم بیشتری داشته و از سدیم کمتری تشکیل شده است باشد، می تواند در پیشگیری و کنترل فشارخون بسیار کمک کننده باشد.

    بر پایه یافته های حاصل از تحقیقات صورت گرفته، پونه کوهی نسبت به سایر سبزی های مصرفی روزانه از سدیم کمتر و پتاسیم، منیزیم و کلسیم بیشتری (به ترتیب سه، چهار و هشت برابر) تشکیل شده است است.

    بنابراین گنجاندن این گیاه با ارزش در وعده های رژیم غذایی به منظور تعدیل و کنترل فشارخون امری کاملاً معقول و منطقی به نظر می رسد.

    پونه کوهی، التهاب و سرطان

    ترکیب فعال بتاکاریوفیلین“پونه کوهی باعث مهار فعالیت آنزیم سیكلواكسیژناز نوع ۲ (COX2) و در نتیجه مهار تولید پروستاگلاندین نوع E می شود که نقش بسزایی در ایجاد و تسریع روند فرایندهای التهابی در بدن دارد.

    آنزیم سیکلواکسیژناز نوع ۲ به عنوان جزئی از تصویر العمل هایی التهابی در پاسخ به تحریکات خارج سلولی سریعاً القاء می گردد.

    به علاوه COX2 نقش مهمی در تنظیم تکثیر سلولی، تمایز زدایی و سرطان زایی ایفاء می کند. مطالعات زیادی زیاد کردن میزان COX2 در سلول های ترانسفرم شده است و اشکال متفاوت سرطان را نشان داده اند.

    مطالعات بالینی و اپیدمیولوژیکی حاکی از کم کردن خطر ایجاد تومورهای بدخیم مانند سرطان کولون در اثر مصرف منظم داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی که توانایی مهار فعالیت COX2 را دارند، هست. بنابراین مهار COX2 به عنوان یک استراتژی امیدبخش و مؤثر جهت درمان و جلوگیری از سرطان مورد توجه قرار گرفته است.

    همچنین بعضی از آزمایش های علمی نشان می دهند که پونه کوهی می تواند به نابودی سلول های سرطانی کمک کند. محققان می گویند کارواکرول موجود در پونه کوهی، این توانایی را دارد که رشد و گسترش سلول های سرطانی در سرطان کولون و سینه را مهار کند.

    با این حال، آنان تأکید می کنند که هنوز در مرحله آزمایش بر روی این گیاه قرار دارند و در نظر گرفتن دوز مؤثر و مشخص جهت بیماران به مطالعات تکمیلی وابسته است.

     پونه کوهی یک گیاه دارویی معطر است که دارای فواید زیادی هست، در این مطلب به تمام فواید پونه کوهی اشاره می شود

    موارد احتیاط در مصرف پونه کوهی

    • مصرف پونه کوهی می تواند باعث ناراحتی معده در بعضی از افراد شود.
    • کسانی که به گیاه های متعلق به خانواده نعناع مانند: ریحان، سنبل، نعناع و مریم گلی حساسیت دارند باید مراقب باشند، آیا که آنها نیز ممکن است به پونه کوهی تصویر العمل هایی آلرژیک داشته باشند.
    • پونه کوهی خوراکی در مقادیر بالا در دوران بارداری نباید مصرف شود، لیکن خطر سقط جنین با مصرف پونه کوهی وجود دارد.

    زیاد بدانید : خواص دمنوش پونه + چه کسانی نباید پونه مصرف کنند

    زیاد بدانید : سبزی های فصل بهار و فواید آنها

    زیاد بدانید : ریه هایتان را با این گیاه های تازه نگه دارید

    زیاد بدانید : گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟

    گردآوری : گروه سلامت گروه تحریریه سایت
    seemorgh.com/health
    منبع : zendegionline.ir

    واژه های کلیدی: جلوگیری از سرطان | مواد غذایی | رژیم غذایی | سرطان زا | دستگاه | بیماری | باکتری | مطالعات | سلامت

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب اورجینال
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • جعبه هدیه کتاب
  • چاپ کتاب اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک