هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر می رسد.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » کباب خوردن چه خطراتی جهت سلامت دارد؟ هشدار جهت کباب خورها

    کباب خوردن چه خطراتی جهت سلامت دارد؟ هشدار جهت کباب خورها

     کباب یک غذای محبوب در کشور عزیزمان ایران و دنیا هست، ولی خوردن کباب خطراتی جهت سلامت شما دارد که در این مقاله به آنها اشاره می شود.

    کباب خوردن چه خطراتی جهت سلامت دارد؟ هشدار جهت کباب خورها

    کباب یک غذای محبوب در کشور عزیزمان ایران و دنیا هست، ولی خوردن کباب خطراتی جهت سلامت شما دارد که در این مقاله به آنها اشاره می شود.

    خطرات کباب خوردن جهت سلامت

    سرطان در شرایطی به وجود می آید که سلول ها کنترل نشده و دیوانه وار تقسیم شوند و این سلول های غیر طبیعی ممکن است به وسیله دستگاه گردش خون و یا دستگاه لنفاوی به قسمت های متفاوت بدن انتقال یافته شوند. این بیماری یکی از مهمترین پرسشها سلامت عمومی در کشور عزیزمان ایران هست. بر اساس آخرین مطالعات آماری و اپیدمیولوژیک epidemiology یا وابسته به بهداشت عمومی، بعد از بیماری های قلبی عروقی و آسیب های ناخواسته (حوادث بزرگراه ای، آتش سوزی، زلزله و…)، سرطان سومین علت فوت و میر در کشور عزیزمان ایران است.

    عبارات مهم : مواد غذایی – رژیم غذایی
    کباب یکی از محبوب ترین غذاهای خاورمیانه، به خاص در کشور عزیزمان ایران هست. در ایران، حدود هفت نوع کباب از جمله کوبیده، جوجه، بختیاری، سلطانی، دنده، ماهی و برگ وجود دارد. تفاوت آن ها در روش های آماده سازی و افزودنی ها هست. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که رژیم غذایی نقش تعیین کننده ای در بروز سرطان دارد. همچنین مشخص شده است است که یک سوم از سرطان ها با تغذیه مرتبط هستند. مواد شیمیایی که به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارند، ترکیبات مصنوعی و ترکیبات تولیدشده هنگام پخت و پز عوامل سرطان زایی هستند که در بعضی غذاها وجود دارند.

    در دهه های گذشته، محققان به عوامل سمی که در روند پخت و پز تولید می شوند، توجه فراوانی کرده اند. الگوی غذایی، میزان مصرف و نحوه تهیه و پز مهمترین عواملی هستند که میزان و سطح خطر عوامل سرطان زا را تعیین می کنند. محققان نشان داده اند که غذاهای کباب شده است روی ذغال به علت چربی و پروتئین زیاد دارای میزان زیادی مواد سمی هستند.

    برخی از انواع ترکیبات سرطان زا، هنگام پخت و پز در دمای بالا تولید می شوند. این ترکیبات حدود ۳۰ سال پیش شناسایی شده است اند. این ترکیبات هنگام تجزیه شیمیایی ترکیباتی مانند چربی ها به وسیله حرارت مستقیم تولید می شوند. همچنین تحقیقات نشان داده است که نه تنها خوردن بلکه دود غذاهای کبابی نیز ممکن است مضر باشد، لیکن استنشاق و همچنین تماس پوستی می تواند انسان را با ترکیبات سرطان زا مواجه کند.

    از آن جا که غذاهای کبابی به علت لذیذ بودن و سهولت پخت و پز در منزل و رستوران ها بسیار پرطرفدار هستند، محبوبه حسینی کیا و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مطالعه ای الگوی مصرف کباب را به عنوان یک عامل خطر بالقوه سرطان زا در بزرگسالان کرمانشاه بررسی کردند.

    بررسی ها نشان داد که شرکت کنندگان در این مطالعه بدون در نظر گرفتن اوضاع اجتماعی و اقتصادی، میزان زیادی کباب مصرف می کنند. در این مطالعه افرادی با سطح تحصیلات بالا زیاد از کسانی که سطح تحصیلات پایین تری داشتند، از کباب استفاده می کردند و الگوی ناسالمی در مصرف کباب داشتند.

    کباب خوردن چه خطراتی جهت سلامت دارد؟ هشدار جهت کباب خورها

    نتایج حاکی از آن است که تقریبا ۶۰ درصد افراد میل به زیادی به مصرف کباب دارند. میانگین مصرف کباب در میان شرکت کنندگان در این مطالعه ۴ بار در ماه بود. تقریبا ۸۵ درصد از شرکت کنندگان در این مطالعه میل به به مصرف کباب با مقدار زیادی نمک داشتند.در این مطالعه ۹۳.۹ درصد از شرکت کنندگان از ذغال چوب، سوخت پخت و پز جهت تهیه کباب استفاده می کردند.

    بر اساس یافته های این مطالعه می توان گفت که پخت کباب در کرمانشاه از الگوی سالم پیروی نمی کند و می توان آن را به عنوان عامل خطر نیرومندی در پیشرفت سرطان در نظر گرفت. بنابراین، توجه فوری از سوی مقامات وزارت بهداشت و متولیان سلامت عمومی نیاز است.

    برای به دست آوردن نتیجه قطعی در مورد ارتباط بین سرطان و استفاده از کباب، نیاز به تحقیقات بیشتری هست. اکثر دانشمندان و متخصصان تغذیه در کشورهای صنعتی توصیه می کنند که مردم مصرف کباب را کم کردن دهند. متخصصان توصیه می کنند برای به حداقل رساندن ترکیبات سرطان زا در رژیم غذایی، از تماس مستقیم گوشت با سطح پخت (دقیقا شبیه آنچه که در تهیه کباب اتفاق می افتد) جلوگیری شود و وقت پخت و پز کم کردن یابد.

    همچنین پختن گوشت، به خاص با استفاده از مایکروویو، می تواند ترکیبات سرطان زا را کم کردن دهد. جابجا کردن و چرخاندن گوشت در طی فرآیند پخت و پز می تواند تشکیل ترکیبات سرطان زا را در مقایسه با روش هایی که گوشت در طول پخت و پز زیر و رو نمی شود، کم کردن دهد.

    هنگام کباب کردن، باید توجه داشت که دمای بالا نیز منجر به تشکیل این ترکیبات در کباب می شود. همچنین توصیه می شود در رژیم غذایی از میوه ها و سبزیجات به میزان زیادی استفاده شود. لیکن میوه ها و سبزیجات به علت غنی بودن از فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و … به محافظت از بدن در برابر ترکیبات سرطان زا کمک می کنند.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : خوردن کباب ترکی مضر است! چرا؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : کباب کردن غذاها، بافایده یا مضر؟

    گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع : isna.ir


     کباب یک غذای محبوب در کشور عزیزمان ایران و دنیا هست، ولی خوردن کباب خطراتی جهت سلامت شما دارد که در این مقاله به آنها اشاره می شود.

    واژه های کلیدی: مواد غذایی | رژیم غذایی | رژیم غذایی | خوردن کباب | استفاده | سرطان زا | اب خوردن | مطالعه | سلامت | ایران

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب خارجی
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون