باورها و ارزش‌ها، بهترين راهنما و مشاور زندگي شما هستند.(آنتوني رابينز)
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » ماست های طعم دار از نظر طب سنتی و تغذیه جهت سلامت

    ماست های طعم دار از نظر طب سنتی و تغذیه جهت سلامت

     ماست‌های طعم‌دار با مخلوطی ازپودرسبزی‌ها یا مارمالاد میوه‌ها، در طعم‌های مختلفی مانند توت‌فرنگی، خیار، زغال‌اخته، شاه‌توت، تمشک یا هلو در بازار موجود است که بهتر است قبل از خرید نکاتی را در مورد آن ها بدانید.

    ماست های طعم دار از نظر طب سنتی و تغذیه جهت سلامت

    ماست های طعم دار با مخلوطی ازپودرسبزی ها یا مارمالاد میوه ها، در طعم های مختلفی مانند توت فرنگی، خیار، زغال اخته، شاه توت، تمشک یا هلو در بازار موجود است که بهتر است قبل از خرید نکاتی را در مورد آن ها بدانید.

    فواید و مضرات ماست طعم دار جهت سلامت

    ماست میوه ای در حقیقت ماست راحت است که با یک یا چند نوع میوه ترکیب شده است باشد. به طور کلی میوه های تازه و پوره شده است جهت تهیه چنین ماستی به آن اضافه می شود و این ماست یکی از محبوب ترین انواع آن در میان مصرف کنندگان به حساب می آید. ولی باید دانست این ماست طعم دار میوه ای در مقایسه با ماست راحت حاوی مقدار زیادی قند و کالری است و به همین علت گزینش ایده آلی جهت افرادی که مراقب وزن خود هستند، نخواهد بود.

    عبارات مهم : اضافه وزن – وعده غذایی
    مخلوط ماست و مارمالاد یا مربای میوه، نخستین بار درسال ۱۹۳۳ درجمهوری چک تولید شد و سپس درسال ۱۹۴۷ به ایالات متحده آمریکا راه پیدا کرد.هم اکنون ماست های طعم دار با مخلوطی ازپودرسبزی ها یا مارمالاد میوه ها، در طعم های مختلفی مانند توت فرنگی، خیار، زغال اخته، شاه توت، تمشک یا هلو در بازار موجود است.ماست طعم دار ماستی است که بعد از این که عملیات تخمیرش به آخر رسید، به آن طعم دهنده اضافه می کنند.طعم دهنده ها یا فقط اسانس است یا موادی است که علاوه برطعم، رنگ و بوهم به محصول می دهد. مانند ماست های میوه ای که درآن میوه را یا به صورت تکه های میوه یا به صورت مارمالاد و پوره همگن شده است میوه به آن می افزایند. هم اکنون یکی از معروف ترین ماست هایی که در بین این گروه داریم، ماست میوه ای است .

    طعم دهنده های مورد استفاده در ماست های میوه ای

    طعم دهنده ها زیاد هست. جهت نمونه مغزهایی مثل مغز گردو، بادام زمینی و… را می توان به ماست اضافه کرد. یا سبزی هایی را به صورت ذرات نرم و یکدست درمی آورند و از یک نوع یا مخلوط چند نوع از آن ها در ماست استفاده می کنند. در کشور عزیزمان ایران نیز ماست همراه با سبزی ها تولید می شود و کارخانه های متفاوتی آن را تولید می کنند. این نوع ماست از نظربافت، طعم و ظاهر ازاهمیت خاص ای برخوردار است.

    ماست های طعم دار از نظر طب سنتی و تغذیه جهت سلامت

    هدف از تولید ماست طعم دار

    هدف از تولید ماست های طعم دار فقط برانگیختن حس افراد با توجه به تنوع محصول و زیاد کردن جذابیت و مصرف سرانه آن هست. در همه جای دنیا از این ماست ها به عنوان دسر استفاده می شود و معمولا هم این ماست ها را در ظرف های ۱۰۰ یا ۲۰۰ گرمی تولید می کنند. به همین علت این دسرها، ارزان قیمت تمام می شود و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هست. از نظر صنعتی هم ارزش افزوده دارد. یعنی چون قیمت ماست های طعم دار نسبت به ماست های معمولی بالاتر هست، جهت کارخانه هم سود دارد.

    شکر، نمک یا چربی ماست های طعم دار

    دکتر سید امیر مرتضویان، متخصص صنایع غذایی وعضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، اعتقاد است به ماست ها نمک نمی زنند مگر این که ماست سبزیجات باشد. در این صورت ممکن است مقدار کمی به آن نمک اضافه کنند. این میزان نمک را معمولا به دوغ ها هم می زنند و مسئله ساز نیست. ازنظر چربی هم انواع مختلفی دارد. ما ماست میوه ای کم چرب، بدون چربی و پرچرب داریم مانند ماست های معمولی که در بازار به فروش می رسد. به همین علت افرادی که مایلند می توانند از نوع کم چرب یا بدون چربی آن استفاده کنند.

    بعضی از افزودنی ها به ماست طعم دار

    میوه های خشک شده

    با آن که حجم و ظاهر میوه های خشک شده است گول زشت و کوچک است ولی آن ها حاوی قند و کالری بالایی است و با خوردن کمی از آن ها فرد انرژی زیادی به دست می آورد و اضافه کردن آن ها به ماست به تجمع کالری و انرژی در بدن منجر می شود.

     ماست‌های طعم‌دار با مخلوطی ازپودرسبزی‌ها یا مارمالاد میوه‌ها، در طعم‌های مختلفی مانند توت‌فرنگی، خیار، زغال‌اخته، شاه‌توت، تمشک یا هلو در بازار موجود است که بهتر است قبل از خرید نکاتی را در مورد آن ها بدانید.

    مغزها و آجیل ها

    مغر ها خود به تنهایی غذایی کامل به شمار می آید که انرژی و کالری زیادی را وارد بدن می کند.

    نارگیل رنده شده

    نارگیل خود حاوی قند است و اضافه کردن آن به ماست شاید طعم خوبی ایجاد کند ولی موجب پرخوری و اضافه وزن می شود.

    تخم کتان

    تخم کتان حاوی فیبر و پروتئین است ولی مصرف زیاد آن باعث می شود بدن نتواند آن را به خوبی هضم کند و زیاد مواد بافایده موجود در آن بدون این که جذب بدن شود، دفع می شود.

    نکته ای راجع به ماست میوه ای

    ماست میوه ای در حقیقت ماست راحت است که با یک یا چند نوع میوه ترکیب شده است باشد. به طور کلی میوه های تازه و پوره شده است جهت تهیه چنین ماستی به آن اضافه می شود و این ماست یکی از محبوب ترین انواع آن در میان مصرف کنندگان به حساب می آید. ولی باید دانست این ماست طعم دار میوه ای در مقایسه با ماست راحت حاوی مقدار زیادی قند و کالری است و به همین علت گزینش ایده آلی جهت افرادی که مراقب وزن خود هستند، نخواهد بود.

    نظر ۲ متخصص طب سنتی راجع به ماست میوه ای و طعم دار

    به گفته دکتر رضا منتظر متخصص طب سنتی، ماست را نباید با گوشت و میوه مصرف کرد. بهتراست ماست همراه با غذاهای دیگر هم خورده نشود.

    درطب سنتی ترجیح بر این است که ماست به عنوان یک وعده غذایی همراه با مصلح آن مانند نعناع یا گل سرخ مصرف شود.

    دکتر سید سعید اسماعیلی ، متخصص طب سنتی مصرف ماست با هر نوع میوه ای توصیه نمی شود؛ هر چند شکل خوش بینانه آن ، این است که خود میوه اضافه شده است باشد امااگر اسانسی اضافه شده است باشد، جای تامل بیشتری دارد ومصرف آن به هیچ وجه توصیه نمی شود. اضافه کردن مغزهای خوراکی به ماست مشکلی ندارد ولی اضافه کردن میوه های تازه و مصرف آن همراه ماست مناسب نیست .

    نظریک متخصص تغذیه راجع به ماست های طعم دار

    به گفته دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه وعضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اگراز خود میوه یا پالپ آن استفاده شود، باعث زیاد کردن ارزش غذایی ماست می شودو از آن جا که نقش طعم دهنده هم دارد،باعث زیاد کردن اشتهای کودکان می شود. ویتامین وآنتی اکسیدان میوه ها فواید وارزش غذایی ماست را زیاد کردن می دهد ولی اگرازاسانس میوه استفاده شود، با توجه به شیمیایی بودن آن جهت فرزند ها مضراست وبسیاری ازکشورها مصرف آن را جهت کودکان به علت اضافه کردن اسانس میوه محدود کرده اند ولی اگردرماست از خود میوه وپالپ میوه استفاده شده است باشد، مناسب هست. تهیه ماست میوه در منزل بهتر است .

    می توان به ماست انواع طعم دهنده ها را اضافه کرد. میوه ها از نظر طعم وخواص تفاوت می کنند ومن پیشنهاد می کنم از طعم های متفاوت استفاده شود تا جهت کودکان تنوع داشته باشد .توت فرنگی، انگور، سیب و پالپ پرتقال مناسب است چون بافت ماست اسیدی است ،اسید میوه بر آن تاثیر ندارد امااین بستگی به مدت وقت نگهداری از ماست دارد. معمولا اضافه کردن مغزهای خوراکی و میوه جهت بیماران خاص وکودکانی که وزن گیری خوبی ندارند، مناسب است وتوصیه می شود این مغزها به شیر، ماست وآب میوه اضافه شود.

    اگر میوه ها و سبزی هایی که به ماست اضافه می شود طبیعی باشد، فرقی نمی کند همه آن ها ایمن هست. در کشورما هم استاندارد اجازه نمی دهد محصول مصنوعی در این محصولات استفاده شود. به همین علت همه طعم های آن سالم است و به هیچ وجه جای نگرانی نیست.

    ماست های طعم دار از نظر طب سنتی و تغذیه جهت سلامت

    اگر می خواهید زیاد بدانید : اسفناج را با ماست بخوریم یا نه

    اگر می خواهید زیاد بدانید : هرگز ماست را به همراه این خوراکی ها نخورید

    اگر می خواهید زیاد بدانید : ماست و دوغ ترش زانو درد را زیاد کردن می دهد

    اگر می خواهید زیاد بدانید : خواص ماست پروبیوتیک ، ماست پروبیوتیک را به این دلایل بخورید

     ماست‌های طعم‌دار با مخلوطی ازپودرسبزی‌ها یا مارمالاد میوه‌ها، در طعم‌های مختلفی مانند توت‌فرنگی، خیار، زغال‌اخته، شاه‌توت، تمشک یا هلو در بازار موجود است که بهتر است قبل از خرید نکاتی را در مورد آن ها بدانید.

    گردآوری : گروه سلامت گروه تحریریه سایت
    seemorgh.com/health
    منبع : khorasannews.com

    واژه های کلیدی: اضافه وزن | وعده غذایی | استفاده | محصولات | کالری | همراه | محصول | تغذیه | انواع | انرژی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • افست کتاب لاتین
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • کتاب اورجینال
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی