تنها راه تغییر یافتن یک تصمیم واقعی است.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » آشپزی » خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    از وقت های قدیم با نزدیک شدن به عید نوروز سمنو را جهت سفره هفت سین طبخ می کردند. سمنو دارای طعم و مزه متفاوت و فواید بسیار زیادی

    خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    از وقت های قدیم با نزدیک شدن به عید نوروز سمنو را جهت سفره هفت سین طبخ می کردند. سمنو دارای طعم و مزه متفاوت و فواید بسیار زیادی است جهت تهیه سمنو به وقت چند روزه و حوصله زیادی نیاز دارید تا آخر مطلب با ما همراه باشید تا با روش تهیه سمنو در منزل آشنا شوید.

    سمنو یکی از خوراکی های محلی ایرانی است که در تجریش به وفور پخت می شود. در این مطلب آموزش روش تهیه سمنو را به همراه نکاتی جهت طبخ بهتر در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

    خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    مواد مورد نیاز جهت تهیه سمنو

    گندم با پوست : نیم کیلو گرم
    آرد گندم : ۲ کیلو گرم

    طرز تهیه سمنو در منزل

    سمنو در واقع یه حلوای شیرین کشدار محسوب می شود که شیرینی اش فقط از جوانه گندم به دست می آید. چطوری؟ خب توی جوانه گندم آنزیمی وجود دارد که محلول نشاسته رو توی حرارت بالای ۸۰ درجه سانتی گراد به قند تبدیل می کند. به همین سادگی.

    از وقت های قدیم با نزدیک شدن به عید نوروز سمنو را جهت سفره هفت سین طبخ می کردند. سمنو دارای طعم و مزه متفاوت و فواید بسیار زیادی

    عملیات سمنوپزی رو باید از درست‎کردن جوانه گندم و گرفتن شیره اش شروع کنید. اگر دوست دارید سمنوپزی رو یاد بگیرید یادتان باشد که به ازای هر مقدار گندمی که می ذارید جوانه بزنه باید سه برابرش آرد استفاده کنید. به عنوان نمونه جهت یک کیلوگرم گندم حدود سه کیلو گرم آرد مصرف می شه. بعد اگر نخستین باره که می خواید سمنو درست کنید با مقدار کمی شروع کنید که حجم زیادش موقع پخت خسته تون نکنه.

    عبارات مهم : ویتامین E – ویتامین
    مرحله اول اینه که گندم ها رو خوب پاک کنیم و دونه های شکسته رو جدا کنیم. بعد با آب سرد می شوریم و دو روز می ذاریم تا خوب خیس بخورن. یادتون باشه ارتفاع گندم توی ظرف کمتر از هشت سانتیمتر باشه و روزی دو بار آب ظرف رو عوض کنید که ترش نشه و بو نگیره. محل نگهداری ظرف هم جایی دور از نور مستقیم خورشید باشه و خیلی سرد یا خیلی گرم هم نباشه.

    روز سوم گندم ها رو می ریزیم توی آبکش. اگر دقت کنید احتمالا تو این مرحله جوانه های خیلی ریز رو روی گندم ها می بینید. تو مرحله بعد یه پارچه نخی تمیز می آریم و گندم ها رو توش می پیچیم. پارچه باید کمی نمناک باشه ولی خیلی خیس نباشه. بعد اون رو توی یک کیسه پلاستیکی بزرگ قرار می دیم و می ذاریم تا یکی دو روز بمونه. البته روزی چند بار گندم ها رو باز کنید و مقدار کمی آب به اون ها بپاشید که خشک نشن. تو این دوره هم گندم ها رو توی محیطی دور از نور و در دمای معتدل قرار بدید.

    در تمام این مراحل جابجایی گندم ها باید با آرامش و ملایمت انجام بشه تا فشار اضافی باعث آسیب‎دیدن گندم ها و جوانه های کوچک نشه.

    بعد از این مدت که دیگه جوانه ها آشکارتر شدن، گندم ها رو توی آبکشی به ارتفاع حدود دو سانت می ریزیم و روی اون ها رو با پارچه نخی مرطوب می پوشونیم و روزی چندبار زیر شیر آب می گیریم که هم آب مورد نیاز به گندم ها برسه، هم شسته بشن و بو نگیرن. تازه چون توی آبکش هستن آب اضافی شون هم خارج میشود و مشکلی پیش نمیاد. راستی حواستون باشه شدت آب خیلی زیاد نباشه تا به جوانه‎ها آسیب برسه.

    با این روش تقریبا بعد از سه روز ریشه های گندم ها زیاد و فشرده می شه و جوانه های ظریف در رنگ های سفید مایل به نقره ای به ارتفاعی کمی زیاد از قد دانه گندم رشد می کنن. این مرحله زمانیه که آنزیم قند به حد اعلاش رسیده و وقت شیره‎گرفتن از گندم هاست.

    یادتون باشه به هیچ وجه نذارید گندم ها به مرحله سبز شدن برسن، چون سبز شدن باعث می شه شیرینی شون کم بشه و مزه گس پیدا کنن. اگر به هر دلیلی بعد از رسیدن به این مرحله وقت شیره گیری و ادامه کارو نداشتید جوانه ها رو به یخچال انتقال یافته کنید که جلوی رشد بیشترش گرفته بشه. جوانه ها توی یخچال تا چند روز تازه و سالم می مونن.

    خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    بعد از اینکه جوانه ها به اندازه مورد نیاز رشد کردند، اونا رو با آب فراوون می شوریم و بعد به کمک چرخ گوشت یا هر وسیله خردکننده دیگه ای کاملا له و خمیری می کنیم. حالا باید معجون رو با مقداری آب مخلوط کنیم و تفاله ش رو توی ظرف دیگه ای بریزیم. اگر تو این مرحله هم با دونه های سالم گندم مواجه شدید دلواپس نباشید، می شه دوباره چرخشون کرد و یکبار دیگه آب بهشون اضافه کرد تا همه شیره شون خارج بشه. حالا این مایع به‎دست‎اومده رو از صافی خیلی ریز عبور بدید و شیره به‎دست‎اومده رو جهت تهیه سمنو کنار بذارید.

    توی یه دیگ با گنجایش مناسب، آرد رو با این شیره به‎دست‎اومده مخلوط می کنیم، طوری که یک خمیر شل به دست بیاد؛ مایعی صاف و رقیق بدون هیچ گلوله خمیری که بشه اونو با ملاقه برداشت. معمولا جهت تهیه سمنو از آرد سبوس دار استفاده می شه که در کشور عزیزمان ایران می شه از نانوایی ها تهیه کرد ولی اگر امکانش وجود نداشت، استفاده از آرد سفید هم هیچ مانعی نداره و مشکلی جهت سمنوی شما ایجاد نمی کنه.

    خب حالا خمیر تهیه‎شده رو روی حرارت ملایم می ذاریم و مرتب هم می زنیم تا به جوش بیاد. تو این مرحله می بینید که اول کار محتویات توی دیگ کمی غلیظ می شه ولی بعد از چندبار جوش‎خوردن به اصطلاح می بُره و آب می اندازه. این همون لحظه ایه که نشاسته آرد به خاطر آنزیم جوانه گندم به قند تبدیل می شه و حالت لعاب مانندش رو از دست می ده.

    از وقت های قدیم با نزدیک شدن به عید نوروز سمنو را جهت سفره هفت سین طبخ می کردند. سمنو دارای طعم و مزه متفاوت و فواید بسیار زیادی

    از حالا به بعد سمنو باید اونقدر روی حرارت بمونه و به هم بخوره تا آردش کاملا بپزه و آب اضافه خارج بشه و به قول معروف حسابی جا بیفته. هم‎زدن مرتب رو فراموش نکنید، چون سمنو خیلی سریع ته می گیره.

    وقتی به مراحل آخر پخت می رسیم سمنو به رنگ قهوه ای خوشرنگ درمی آد، غلظتش زیاد و مزه ش بسیار شیرین می شه. راستی تو این مرحله اگر حرارت زیاد بشه چون مایع غلیظ تر شده است ممکنه یه کمی به اطراف بپره، بعد حسابی مراقب باشین که یه وقت رو دستتون نریزه.

    یه کار جالب هم است که می تونید در مراحل آخر پخت سمنو انجام بدید. قدیمی ها رسم داشتن که چند تا بادوم یا گردو و یا فندق رو با پوست توی دیگ سمنو می انداختن. اونوقت اگر هر کدوم از اینا تو ظرف کسی می اومد نشونه خوش شانسی و شگونش بود. اگر دوست داشتید شما هم امتحان کنید!

    خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    بعد از اینکه مراحل متفاوت پخت سمنو تموم شد، باید بذارید سمنو حدود ۱۰ ساعت در معرض هوای عادی خونه باقی بمونه. بعد از اون می تونید سمنو رو تو ظرف های دردار بریزید و خوب و سالم تا چند هفته توی یخچال نگه ش دارید.

    نکاتی جهت طبخ بهتر

    1. گندم های سمنو باید از نوع خوب و مرغوبی باشند.
    2. خیس کردن گندم به مدت ۲ روز در محیطی گرم کافی می باشد.
    3. بهتر است در زیر گندم هایی که در پارچه می ریزید آبکش و یا صافی بگذارید.
    4. جنس دستمال پارچه ای باید نخی باشد پارچه نخی همواره مرطوب می ماند.
    5. بهتر است در روش تهیه سمنو با کمک یک اسپری بر روی پارچه آب بپاشید.
    6. برای آرد سمنو می توانید از یک دوم آرد جوانه گندم نرم شده است استفاده کنید که آرد جوانه گندم را باید به خوبی الک کنید استفاده از این آرد در تهیه سمنو شیرینی طبیعی سمنو را زیاد می کند.
    7. دم کردن سمنو در کیفیت سمنو بسیار موثر است و سمنو را باید بر روی شعله با حرارت ملایم دم کنید.
    8. می توانید در روش تهیه سمنو از بادام و پسته و فندق استفاده کنید.
    9. هرگز اجازه ندهید که گندم ها به مرحله سبز شدن برسند لیکن شیرینی سمنو شما کم می شود.
    10. اگر بلافاصله بعد از در آمدن جوانه های گندم وقت کافی جهت ادامه مراحل روش تهیه سمنو ندارید می توانید جوانه ها را در درون یخچال بگذارید با این کار جلوی رشد زیاد جوانه های گندم را می گیرید و جوانه ها نیز در درون یخچال تا چند روز سالم خواهند ماند.

    بعد از اینکه سمنو آماده شد بگذارید کمی خنک شود و بعد سمنو را در ظرف هایی قرار دهید و می توانید سمنو را با خلال پسته و بادام و … تزیین کنید و به عنوان عصرانه در کنار اعضای خانوادتان میل کنید. نوش جان

    خواص و فایده های سمنو

    • سمنو به سلامت افراد و پیش گیرى از برخى امراض کمک مى کند.
    • سمنو داراى ویتامین هاى K-E-A و گروه ویتامین هاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است.
    • درمان گران طب سنتی معتقدند که مصرف سمنو علاوه بر زیاد کردن طول عمر افراد، موجب تقویت اعصاب و زیاد کردن آرامش افرادی که به طور مستمر ولی کنترل شده، از آن مصرف می کنند، می شود.
    • سمنو به علت داشتن ویتامین های گروه B، یکی از عالی ترین غذاهای دارویی جهت اصلاح اوضاع پوست و مو است و بااهمیت ترین عامل جهت کم کردن ریزش مو محسوب می شود.
    • به اعتقاد پزشکان سنتی، عالی ترین جایگزین بدون عارضه جهت نوشابه ها و مکمل های انرژی زا، سمنو است.
    • ویتامین E که در سمنو به مقدار قابل توجهی وجود دارد نقش مهمی در مبارزه با رادیکال های آزاد دارد.
    • همچنین اسید فولیک یکی از ویتامین هایی است که به مقدار قابل توجهی در سمنو موجود است و با در نظرگرفتن این که در بارداری نیاز به اسید فولیک زیاد کردن می یابد مصرف سمنو یکی از مواد غذایی مناسب جهت این دوران محسوب می شود لیکن فولات در سنتز ماده ژنتیکی سلول‏ های در حال تقسیم، سنتز پروتئین، رشد و تکامل جنین نقش دارد.
    • سمنو همچنین حاوی مواد معدنی مهمی از جمله فسفر، روی، سلنیوم و پتاسیم هست، روی ماده معدنی است که در عملکرد صحیح سیستم ایمنی، رشد کودکی و دوران بلوغ نقش دارد، سلنیوم ماده ای است که شاخصه آنتی اکسیدانی دارد و پتاسیم در جنبش پذیری، انتقال و تولید انرژی بافایده است.
    • جوانه ها از جمله جوانه گندم، دارای مقدار قابل توجهی فیبر و آب هستند که مصرف منظم آن ها مانع بروز یبوست می شود.
    • سمنو سرشار از انر‍ژی است به همین علت یکی از عالی ترین گزینش های غذایی به خاص در وعده صبحانه جهت زنان باردار، کودکان و نوجوانان است.

    واژه های کلیدی: ویتامین E | ویتامین | استفاده | شیرینی | یخچال | پارچه | حرارت | سفره هفت سین طبخ

    خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    خواص و فایده های سمنو+ سمنو روش تهیه و آموزش کامل پخت سمنو در منزل

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • منابع اورجینال رباتیک
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • چاپ کتاب آمازون
  • چاپ کتاب اورجینال
  • افست کتاب لاتین
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک