حوادث چون روزها سپری می شوند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » بیماران روانی یا جن زده ها؟!

    بیماران روانی یا جن زده ها؟!

     امروز مهم‌ترین استراتژی دنیا در زمینه سلامت‌روان توانمندسازی هست. یعنی افراد در شرایط متفاوت می‌توانند کیفیت زندگی خود را حفظ کنند.

    بیماران روانی یا جن زده ها؟!

    امروز بااهمیت ترین استراتژی دنیا در زمینه سلامت روان توانمندسازی هست. یعنی افراد در شرایط متفاوت می توانند کیفیت زندگی خود را حفظ کنند.

    هنوز با افراد دچار اختلال روانی به عنوان جن زده برخورد می شود

    هنوز فکر می کنند بیماران روانی جن زده هستند؛ این اظهار نظر را روز گذشته یک مقام مسئول در وزارت بهداشت در نشست هفته سلامت روان انجام داد. قیمت اختلالات روانی در کشور عزیزمان ایران زیاد از میانگین جهانی نیست، ولی تصورات نادرست نسبت به این اختلالات و انگ های فرهنگی و اجتماعی که مبتلایان به اختلالات روانی می خورند، کار درمان این افراد را مسئله کرده است.

    عبارات مهم : درمان به موقع – وزارت بهداشت
    بسیاری از بیماران روانی درمان نشده و بیماری ارزش حاد می شود، حال آنکه در بسیاری موارد درمان به موقع اختلالات روانی می تواند بیماران را به زندگی عادی بازگرداند. روز گذشته رئیس دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: «هنوز با افراد دچار اختلال روانی به عنوان جن زده برخورد می شود.» همزمان معاون بهداشت وزارت بهداشت از افسردگی ۱۲ درصدی شاغلان در محیط های کاری خبر داد.

    رئیس دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سطح سواد سلامت روانی در جامعه ما پایین است و هنوز با افراد دچار اختلال روانی به عنوان جن زده برخورد می شود. احمد حاجبی در نشست هفته سلامت روان در وزارت بهداشت افزود: بااهمیت ترین مسئله در حوزه سلامت، انگی است که به این افراد زده می شود، هنوز اگر جهت یک زن خواستگار می آید و او برادری دارد که دچار اختلال روانی هست، برادر را قایم می کنند تا کسی نفهمد. او گفت: همسران زیادی هستند که جهت درمان افسردگی به روانپزشک مراجعه می کنند و به عنوان نمونه قرص راحت فلوکستین جهت آنها تجویز می شود ولی به محض اینکه با همسرشان درگیری لفظی پیدا می کنند، همسر می گوید، برو قرص هایت را بخور دیوانه.

    حاجبی خاطر نشان کرد: بررسی های وزارت بهداشت نشان می دهد که ضعف پوشش بیمه ها جهت خدمات روانپزشکی عامل مراجعه نکردن مردم به روانپزشک نیست و ۴/۶۷ درصد این بیماران گفته اند که فکر می کردند این بیماری خودش خود به خود خوب می شود که البته قبول داریم نشانه ضعف آموزش و پایین بودن سطح سواد سلامت مردم است.

    افسردگی ۱۲ درصدی شاغلان در محیط های کاری

    معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری هفته ملی سلامت روان با اشاره به پیمایشی که در سال ۹۰ به منظور بررسی سلامت روان مردم کشور انجام شد، اظهار کرد: طی این پیمایش مشخص شد که ۶/۲۳ درصد افراد بالای ۱۵ سال در کشور دچار نوعی اختلال روان هستند که بیش از ۶۰ درصد این آمار مربوط به افسردگی بوده هست. با توجه به آمارهای جهانی و همچنین آمارهای داخلی می توان حدس زد که ۱۰ تا ۱۲ درصد شاغلان افسردگی دارند. علی رضا رئیسی افزود: ۱۰ درصد افراد شاغل در محیط کار به علت افسردگی، هر سال ۳۶ روز مرخصی استعلاجی می گیرند.

    او با اشاره به رابطه مستقیم سلامت روان محیط کار و افراد شاغل تصریح کرد: ارتباط مدیر با کارمند، ارتباط کارکنان با یکدیگر، امنیت شغلی، حقوق و مزایا و بحث تعلق سازمانی جزو عوامل موثر بر سلامت روان در محیط کار هست. مدیری که می خواهد رابطه خوبی با کارکنانش داشته باشد، ابتدا باید خودش از نظر روان، سالم باشد.

    برخی محیط های کاری به علت حجم زیاد کار و کمبود نیرو، استرس زا هستند. همچنین ممکن است فشار کاری از طرف مسئولان بسیار زیاد باشد، همه این عوامل بر سلامت روانی افراد شاغل تاثیرگذار است.

    رئیسی راجع به کارها وزارت بهداشت جهت اصلاح سلامت روان در محیط های کاری ادامه داد: ما از شروع طرح تحول نظام سلامت با توجه به اهمیت عنوان سلامت روان، بیش از هزار و ۳۰۰ کارشناس بهداشت روان را به نظام شبکه بهداشتی کشور اضافه کرده ایم.

    این در حالی است که از ابتدای انقلاب تاکنون تنها حدود ۳۰۰ کارشناس در شبکه بهداشت کشور فعالیت می کردند. امروز بااهمیت ترین استراتژی دنیا در زمینه سلامت روان توانمندسازی هست. یعنی افراد در شرایط متفاوت می توانند کیفیت زندگی خود را حفظ کنند. یکی از این توانمندی ها ایفای نقش متناسب با هر محیطی که در آن حضور داریم، است.

    بیماران روانی یا جن زده ها؟!

    محدودیت اجتماعی افسردگی می آورد

    یک روانشناس با تاکید بر لزوم زیاد کردن آگاهی مردم نسبت به بیماری های روانی و علائم آنها می گوید: اینکه بعضی مردم بیماری های روانی را به علت جن زدگی می دانند، ناشی از ناآگاهی آنهاست. در کشور عزیزمان ایران مطالعات آماری راجع به میزان اطلاع مردم از انواع بیماری های روانی و علائم آنها رخ نداده هست. بنابراین به درستی نمی دانیم که چه میزان از افراد بیماری های روانی را جن زدگی می دانند.

    امیرهوشنگ مهریار می افزاید: البته بر اساس مشاهدات شخصی بیماران و همراهان آنها علت بیماری را عواملی جسمی می دانند و اعتقاد به جن زدگی و بیماری های روانی ندارند و بیماری خود را بر اساس عوامل ماوراءالطبیعه نمی دانند.

    او خاطرنشان می کند: ناآگاهی نسبت به بیماری های اعصاب و روان، منحصر به جامعه و فرهنگ ما نیست و به طورکلی آگاهی زیادی نسبت به بیما ری های روانی وجود ندارد. به عنوان مثال سال ها علت بروز و ظهور بیماری های روانی عواملی مانند سحر، جادو، جن زدگی و ارواح خبیثه عنوان می شد و تا قرن ۱۷ در اروپا بیماری های روانی را ناشی از تسخیر بدن به وسیله شیطان می دانستند.

    مهریار می افزاید: پزشکان ایرانی از قرن چهارم در کتب پزشکی به عامل جن زدگی جهت بروز بیماری روانی اعتقاد نبودند و به دلایل پزشکی و روانشناسی جهت بیماری های روانی اعتقاد داشتند.

    بیما ری های روانی در طبقه بندی کتاب های پزشکی تاریخی در کشور عزیزمان ایران جزو بیماری های مغزی به حساب می آمد. او تاکید می کند: افراد باسواد جامعه مانند پزشکان علت بیماری های روانی را مشکلاتی در جسم یا روح افراد می دانستند و افراد بی سواد جامعه نیز تحت تاثیر تلقین بعضی از مبلغان مذهبی علل بروز بیماری روانی را جن زدگی عنوان می کردند.

    او تاکید می کند: مردم باید آموزش های مورد نیاز را به منظور زیاد کردن آگاهی در مورد بیماری های روانی ببینند ولی نمی توان گفت اکثریت مردم با افراد دارای اختلالات روانی مانند یک جن زده برخورد می کنند! سطح سواد افراد بسیار بالا رفته و دسترسی آنها به امکانات آموزشی زیاد کردن یافته هست. میزان آگاهی افراد به وسیله رادیو و تلویزیون بسیار بالا رفته است و اظهاراتی مانند اعتقاد به جن زدگی با میزان معلومات آنها همخوانی ندارد. ولی در ایده آل ترین شرایط، هنوز افرادی وجود دارند که به عوامل ماوراء الطبیعه جهت بروز پرسشها معتقدند.

    این روانشناس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمار ۱۲ درصدی افسردگی در شاغلان می گوید: این آمار طبیعی هست. ۱۳ درصد افراد بالغ در اکثر کشورها از انواع افسردگی زحمت می برند. کشورهای سوئیس، سوئد، نروژ و انگلستان نیز آمارهای مشابهی از افسردگی در میان تمام گروه های سنی دارند.

    عوامل بیولوژیکی، اجتماعی و روانی در بروز این بیماری روانی دخالت دارند. احتمالا افراد عادی نیز به میزان شاغلان به افسردگی دچارند. مهریار می افزاید: هنگامی که از هرگونه ابزار خوش حالی و خوشحالی در اماکن عمومی در جامعه جلوگیری شود افسردگی در آن جامعه نسبت به جوامع دیگر زیاد خواهد شد. فشارهای اقتصادی، اجتماعی و محدودیت های اجتماعی باعث زیاد کردن میزان افسردگی در جامعه می شود.


    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: سلامت نیوز


    واژه های کلیدی: درمان به موقع | وزارت بهداشت | اختلال روانی | علت افسردگی | افسردگی | بیماری | بهداشت | بهداشتی | پزشکی | سلامت

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • جعبه هدیه کتاب