هر برادری که از منافع برادر خود مانند نفع خویش حمایت کرد به کار خود سامان داده است (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » صبحانه چه بخوریم چه نخوریم؟

    صبحانه چه بخوریم چه نخوریم؟

    صبحانه یکی از بااهمیت ترین وعده های غذایی در طول روز هست، ولی معمولا نادیده گرفته می شود. به علاوه افرادی که صبحانه می خورند اغلب صبحانه های ناسالم

    صبحانه چه بخوریم چه نخوریم؟

    صبحانه یکی از بااهمیت ترین وعده های غذایی در طول روز هست، ولی معمولا نادیده گرفته می شود. به علاوه افرادی که صبحانه می خورند اغلب صبحانه های ناسالم گزینش می کنند. در این مقاله به صبحانه های بافایده و سالم اشاره می کنیم.

    بهترین صبحانه ها را بشناسید

    اغلب متخصصان و کارشناسان علوم غذایی اتفاق نظر دارند که صبحانه از بااهمیت ترین وعده های غذایی است که در صورت از بین بردن یا بی کیفیت بودن ترکیبات آن می تواند بر سلامت افراد، اثرات نامطلوب بگذارد. در این باره مسعود فیروزکوهی، کارشناس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پرسش های مربوط به صبحانه را اینگونه پاسخ می دهند:

    عبارات مهم : وعده غذایی – بهترین ها

    دلیل گرسنگی بعد از صرف صبحانه چیست؟

    تعداد زیادی از افراد، بعد از صرف صبحانه دچار گرسنگی زودهنگام می شوند و اشتها و ولع بیشتری به خوردن ناهار پیدا می کنند، ولی همین افراد با از بین بردن وعده صبحانه دیرتر گرسنه می شوند و گاه تا هنگام عصر، اشتهایی به خوردن ندارند.مصرف زیاد مواد شیرین در این وعده مثل انواع مربا، قند، شکر، چای شیرین و نان فاقد سبوس بعد از حدود نیم ساعت به علت ترشح انسولین و کم کردن قند خون در مصرف کننده حالت گرسنگی ایجاد می کند.

    به این علت توصیه می شود، در این وعده زیاد از مواد پروتئینی و فیبری استفاده شود و همراه با مواد شیرین، یک ماده پروتئینی نظیر شیر، تخم مرغ و پنیر مصرف شود .همچنین استفاده از نان سبوس دار یا جو در این وعده با ایجاد سیری طولانی مدت فرد را کمتر دچار ریزه ذلت می کند.

    صبحانه چه بخوریم چه نخوریم؟

    آیا از بین بردن صبحانه باعث لاغری می شود؟

    خیر، این روش توصیه نمی شود، چون به این ترتیب احتمال این که بدن دچار گرسنگی سلولی شود وجود دارد. از طرف دیگر، هنگامی که دریافت غذا کم شود، بدن به صورت خودکار احساس بحران در دریافت غذا می کند و متابولیسم یا همان سوخت و ساز را به حداقل می رساند و در نتیجه، کالری مازاد جهت کمک به چربی سوزی سوخته نمی شود، در صورتی که صرف بموقع صبحانه، باعث زیاد کردن سوخت و ساز بدن می شود.

    دلایل مهم خوردن صبحانه چیست؟

    صبحانه باعث زیاد کردن انرژی بدن جهت شروع کار روزانه و ایجاد آرامش در ابتدای روز و اصلاح خلق و خوی فرد می شود. کسانی که صبحانه می خورند، کمتر دچار یبوست و دیابت و پرفشاری خون می شوند.

    این افراد حافظه کوتاه مدت و تمرکز و هوشیاری بهتر و زیاد نسبت به کسانی دارند که صبحانه نمی خورند. خوردن صبحانه بخصوص برای دانش آموزان و دانشجویان به باعث کمک به فعالیت ذهنی و تامین سوخت مورد نیاز مغز بسیار توصیه می شود.

    غذاهای غنی در وعده صبحانه چیست؟

    صبحانه خوب و با کیفیت چه صبحانه ای است و چه مواد مغذی ای را می توان در وعده صبحانه گنجاند تا آن را غنی کند؟ صبحانه غنی و مقوی، صبحانه ای است که به اندازه کافی پروتئین و فیبر در آن گنجانده شده است باشد.

    تخم مرغ، پنیر و شیر از ترکیبات حاوی پروتئین هستند که لزوما باید در سفره صبحانه گنجانده شوند.شیر به عنوان پایه و ترکیب مهم در وعده صبحانه با ارزش غذایی و پروتئین بالا بخصوص جهت کودکان، نوجوانان و حتی سالمندان مهم است.

    همچنین تخم مرغ در درجه دوم، تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بدن است و افراد سالم می توانند، روزانه یک عدد تخم مرغ میل کنند، ولی در موارد بیماری های خاص باید در مصرف آن محدودیت ایجاد شود.

    همچنین مصرف پنیر همراه با مغز گردو که مقوی و حاوی بیشترین میزان امگا۳ هست، صبحانه مقبولی است.پودرجوانه گندم، کنجد و فلفل سیاه جهت اضافه کردن روی تخم مرغ و پنیر توصیه می شود. از سایر غذاهایی که می تواند وعده صبحانه را غنی کند، می توان به فرنی و شیربرنج اشاره کرد که بخصوص جهت کودکان یا سالمندانی که پرسشها دندانی دارند، بافایده است.

    همچنین حلیم کم چربی، عدسی کم نمک و خوراک لوبیا از جمله خوراک های مناسب و مغذی است که در وعده صبحانه می تواند گنجانده شود .

    جایگزین شیرینی های سفره صبحانه

    صبحانه یکی از بااهمیت ترین وعده های غذایی در طول روز هست، ولی معمولا نادیده گرفته می شود. به علاوه افرادی که صبحانه می خورند اغلب صبحانه های ناسالم

    توت خشک، خرمای خشک زاهدی، کشمش یا مویز از جایگزین های با ارزش قند صبحانه و شیره میوه ها و عسل های طبیعی کم گلوکز مناسب تر و مغذی تر از شکرند. مربا و مواد شیرین بجز عسل طبیعی بهتر است محدودتر و فقط بعضی روزها همراه یک ماده پروتئینی مانند شیر یا پنیر مصرف شود.

    صبحانه کره و سرشیر بخوریم یا نه؟

    برای تنوع در وعده صبحانه یکی دو روز در هفته می توان از کره، سرشیر، خامه و پنیر خامه ای استفاده کرد. این گروه جزو چربی ها محسوب می شوند، نه لبنیات. در افراد بالغ و بیماران بهتر است محدود و در کنار مواد پروتئینی مصرف شوند. برای کودکان، نوجوانان و حتی جوانان فعال مصرف آن آزادتر هست، ولی نباید زیاده روی کنند .

    نان صبحانه نباید باگت و ساندویچی باشد

    برای وارد کردن فیبر در وعده صبحانه که کمک زیادی به مهار اشتها و جلوگیری از زیاد کردن ناگهانی قند خون می کند، باید روزانه از نان سبوس دار یا نان جو استفاده شود و با در نظرگرفتن این که میزان سبوس گیری از آردهای سنتی ما رو به زیاد کردن هست، می توان از نان های سبوس دار و مغز دار و کنجد دار صنعتی کارخانه ای که تایید شده است و تحت نظر مسئولان فنی تولید می شوند، استفاده کرد. اغلب نان های فانتزی و ساندویچی فاقد سبوس هستند.

    میزان نان مصرفی بسته به جثه فرد، فعالیت، نوع صبحانه و بعضی موارد دیگر متفاوت است، ولی بهتر است یک تا سه واحد نان سبوس دار یا نان جو۵۰ درصد (متشکل از ۵۰ درصد آرد گندم و ۵۰ درصد آرد جو) استفاده شود که شامل یک کف دست یا ۳۰ گرم نان است که می تواند تا سه کف دست یا ۹۰ گرم زیاد کردن یابد که البته در مورد نان لواش هر واحد آن برش هایی به اندازه چهار کف دست می شود.

    صبحانه نیمرو و املت چطور بخوریم؟

    در افراد سالم، مصرف نیمروی کم روغن در وعده صبحانه به عنوان تنوع مشکلی ندارد. ایمن ترین روش طبخ تخم مرغ، آب پز کردن آن است. در بیماران دیابتی و مبتلایان چربی و فشار خون و کبد چرب و امثال آن بهتر است از تخم مرغ آب پز استفاده و گاهی زرده آن را خارج و تنها به خوردن سفیده اکتفا کنند.

    استفاده از املت کم روغن در وعده صبحانه اگر با گوجه فرنگی تازه تهیه شود، جهت افراد سالم از نیمرو غنی تر است. همچنین مصرف خیار و گوجه خرد شده است در کنار نان و پنیر و گردو می تواند صبحانه مقبول و مناسبی باشد. مصرف سیب و انگور و آبمیوه بخصوص آب پرتقال جهت این وعده عالی است.

    در وعده صبحانه زیاده روی نکنید

    این که می گویند در وعده صبحانه به هر میزان که اشتها دارید بخورید چون تنها وعده ای است که باعث زیاد کردن وزن نمی شود، صحت ندارد. صحیح است که صبحانه بااهمیت ترین وعده غذایی هست، ولی در هیچ وعده ای نباید زیاده روی کرد، لیکن باعث چاقی و اضافه وزن می شود و بیماری های مرتبط با اضافه وزن را به دنبال دارد .وعده صبحانه بهتر است همراه با خوردن میان وعده بین صبحانه و ناهار کامل شود.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : بهترین خوراکی ها جهت افراد دیابتی در وعده صبحانه

    صبحانه چه بخوریم چه نخوریم؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : یک رژیم لاغری موفق با ۱۰ صبحانه رژیمی خوش طعم!!

    اگر می خواهید زیاد بدانید : خوردن این صبحانه لاغرتان می کند!!!

    اگر می خواهید زیاد بدانید : بهترین وقت خوردن صبحانه چه موقع است؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : بهترین صبحانه های زمستانی

    صبحانه یکی از بااهمیت ترین وعده های غذایی در طول روز هست، ولی معمولا نادیده گرفته می شود. به علاوه افرادی که صبحانه می خورند اغلب صبحانه های ناسالم

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: jamejamonline.ir


    واژه های کلیدی: وعده غذایی | بهترین ها | استفاده | گرسنگی | صبحانه | شیرینی | بهترین | پروتئین | استفاده | همراه

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب خارجی
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • منابع اورجینال رباتیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • خرید کتاب خارجی pdf