خداوند آزادی را آفرید و انسان بردگی را.
خوش آمدید - امروز : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » چند توصیه مهم در مورد گلوتن+ چاقی گلوتن چیست؟

    چند توصیه مهم در مورد گلوتن+ چاقی گلوتن چیست؟

    چاقی گلوتن چیست؟ اکثر مردم تصور می کنند مصرف گلوتن باعث چاقی می شود، ولی این تصور نادرست هست. در ادامه به چند توصیه مهم در رابطه با گلوتن اشاره می کنیم.

    چند توصیه مهم در مورد گلوتن+ چاقی گلوتن چیست؟

    چاقی گلوتن چیست؟ اکثر مردم تصور می کنند مصرف گلوتن باعث چاقی می شود، ولی این تصور نادرست هست. در ادامه به چند توصیه مهم در رابطه با گلوتن اشاره می کنیم.

    چاقی گلوتن و نکاتی مهم در رابطه با گلوتن

    همه ما آموزش دیده ایم که چربی و قند باعث چاق شدن مان می شود که البته نگرانی ما در مورد قند درست هست، ولی آیا گلوتن به تنهایی می تواند باعث چاقی و زیاد کردن وزن ما شود یا جلوی چربی سوزی ما را بگیرد؟ مطمئنا تصور شما این است که گلوتن باعث چاقی می شود.

    عبارات مهم : مواد غذایی – رژیم غذایی
    غذاهای حاوی گلوتن به طور طبیعی مقدار زیادی کربوهیدرات دارند که اکثر مردم نیازی به خوردن این نوع کربوهیدرات ندارند. این افراد بهتر است این نوع کربوهیدرات را از سبزیجات و غلات بدون گلوتن دریافت کنند. دیگر غلات بدون گلوتن مانند برنج و ذرت، نیز حاوی کربوهیدرات بالایی هستند که به اندازه غلات حاوی گلوتن چاق کننده نیستند.

    کالری یا میزان کربوهیدرات رژیم غذایی عوامل مهمی نیستند، در واقع آنچه مهم است نوع مولکول های موجود در کربوهیدرات ها و چگونگی تاثیر آنها بر روی ژن های شماست که باعث شروع چاقی می شوند. اگر دچار عدم تحمل گلوتن باشید، گلوتن می تواند ژن های چربی را در شما فعال کند.

    در مورد گندم باید گفته شود مقدار گندمی که می خوریم تنها مسئله مهم نیست، بلکه ترکیبات پنهان گندم مهم تر هستند که باعث زیاد کردن وزن و التهاب می شوند.گندمی که امروزه مصرف می کنیم با گندمی که اجداد ما در ۱۰۰ سال پیش مصرف می کردند، متفاوت هست، بنابراین تاثیرات آن نیز متفاوت خواهد بود.

    در ادامه به پنج توصیه مهم در مورد گلوتن اشاره می کنیم که همه شما مورد نیاز است بدانید.

    ۱٫ پروتئین است که باعث بروز مسئله می شود

    چند توصیه مهم در مورد گلوتن+ چاقی گلوتن چیست؟

    گلوتن پروتئین مهمی است که در بعضی غلات یافت می شود. این پروتئین در تمام انواع گندم ها و همچنین در جو و چاودار یافت می شود.
    اما گلوتن در بعضی مواد غذایی غیر قابل انتظار هم وجود دارد، مانند برخی انواع شکلات ها، گوشت گاو، سس سویا، ویتامین ها و حتی بعضی از انواع خمیر دندان ها.

    گلوتن با پروتئین موجود در دیگر غلات (مانند برنج) و گوشت (مانند استیک) تفاوت دارد و هضم کامل آنها جهت انسان سخت است. این نوع گلوتن می تواند باعث بیماری بعضی افراد شود، ولی بر روی همه این تاثیر را ندارد.

    ۲٫ نیاز نیست به طور کامل از مصرف گلوتن اجتناب کنید

    برای بعضی افراد – حدود یک درصد جمعیت مردم – گلوتن می تواند تبدیل به یک مسئله بزرگ و یا حتی منجر به فوت شود. این افراد دچار بیماری سلیاک celiac هستند.

    مبتلایان به سلیاک آنچنان به گلوتن حساس هستند که مقدار خیلی کم گلوتن – حتی ذره ای از آن – می تواند منجر به بیماری شدید شود. از آنجایی که گلوتن در افراد مبتلا به بیماری سلیاک به دیواره داخلی روده کوچک آسیب می زند، بنابراین مصرف آن می تواند منجر به بروز پرسشها متعدد از جمله اسهال مزمن و گرفتگی عضلات شکم، پوکی استخوان و یا حتی بروز بعضی سرطان ها شود.

    اگر شما هم در بین این یک درصد هستید، لازم است یک رژیم غذایی کاملا بدون گلوتن گزینش کنید.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : علت، علامت و درمان سلیاک

    اگر می خواهید زیاد بدانید : درباره بیماری سلیاک چه می دانید؟

    چاقی گلوتن چیست؟ اکثر مردم تصور می کنند مصرف گلوتن باعث چاقی می شود، ولی این تصور نادرست هست. در ادامه به چند توصیه مهم در رابطه با گلوتن اشاره می کنیم.

    ۳٫ شاید مورد نیاز باشد مصرف گلوتن را به طور موقت قطع کنید

    طی ۵۰ سال گذشته مصرف گلوتن در بین انسان ها زیاد کردن چشمگیری داشته است و تاثیر گلوتن را بر زندگی و سلامت خود به طور واضح مشاهده می کنیم.

    در این شرایط اخیرا مشخص شده است افرادی هستند که از حساسیت به گلوتن زحمت می برند. مبتلایان به حساسیت به گلوتن، بعد از خوردن غذاهای حاوی گلوتن دچار علائم ناخوشایندی می شوند که عبارتند از: درد معده، نفخ، سوزش سر دل، درد مفاصل، سردرد، بثورات پوستی، خستگی شدید، بی خوابی و مغز مه آلود. گرچه بسیاری از این علائم شبیه به علائم بیماری سلیاک هستند، ولی حساسیت به گلوتن با بیماری سلیاک بسیار متفاوت است. اگر به گلوتن حساسیت دارید، شاید مورد نیاز نباشد گلوتن را به طور کامل کنار بگذارید.

    در این شرایط بهتر است به مدت چند هفته گلوتن را از رژیم غذایی خود از بین بردن کنید و سپس به تدریج مصرف دوباره آن را شروع کنید تا بدن به مصرف گلوتن سازگار شود. بعد از شروع تدریجی مصرف گلوتن میزان مناسب بدن خود را مشخص کنید.

    ۴٫ رژیم غذایی بدون گلوتن باعث چاقی می شود

    افرادی که جهت چربی سوزی گلوتن را کنار می گذارند، بالعکس با زیاد کردن وزن روبه رو می شوند. علت بروز این مسئله این است که محصولاتی که فاقد گلوتن هستند معمولا حاوی مقدار زیادی چربی های اشباع شده، قند و سدیم هستند و همچنین پر شده است با ترکیبات تصفیه شده است با گلیسمی بالا هستند، مانند آرد برنج سفید یا پر کننده های نشاسته ای مانند سیب زمینی که تمام این موارد می توانند بر روی قند خون تاثیر بگذارندو اشتهای شما را زیاد کردن دهند.

    با مصرف غذاهای فاقد گلوتن طبیعی مانند میوه ها و سبزیجات، گوشت بدون چربی، ماهی، گوشت پرندگان، بعضی غلات کامل مانند برنج قهوه ای و چاودار، رژیم غذایی بدون چربی یا کم چرب، آجیل ها و دانه ها، لوبیا و سایر حبوبات و چربی های سالم مانند روغن زیتون بهتر می توانید چربی های خود را از بین ببرید.

    ۵٫ گلوتن چیز ترسناکی نیست

    توصیه می شود که آگاهی خود را نسبت به گلوتن زیاد کردن دهید و نه اینکه از آن بترسید. لازم است میزان حساسیت خود به گلوتن و مقدار مناسب مصرف گلوتن را جهت بدن خود مشخص کنید.

    برخی ورزشکاران بعد از از بین بردن گلوتن از زندگی خود در ورزش موفقیت های بیشری کسب کرده اند، از طرفی دیگر برخی افراد که معمولا صبح ها با دل درد، سردرد، درد مفاصل و خستگی از خواب بیدار می شوند، مدتی بعد از توجه به مصرف گلوتن و زیاد کردن تدریجی آن اصلاح پیدا کردند.

    و کلام آخر اینکه حساسیت به گلوتن به معنای لزوم از بین بردن گلوتن از رژیم غذایی نیست. از بین بردن کامل گلوتن تنها جهت کسانی مهم است که به بیماری سلیاک مبتلا هستند. به علاوه از بین بردن گلوتن بسیار سخت و پر هزینه خواهد بود.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : مواد غذایی بدون گلوتن و پاسخ به ۳۲ پرسش کوتاه

    تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    اختصاصی سیمرغ


    چند توصیه مهم در مورد گلوتن+ چاقی گلوتن چیست؟

    واژه های کلیدی: مواد غذایی | رژیم غذایی | حساسیت | بیماری | پروتئین | انواع | سلامت | تغذیه

    چند توصیه مهم در مورد گلوتن+ چاقی گلوتن چیست؟

    چند توصیه مهم در مورد گلوتن+ چاقی گلوتن چیست؟

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک