اطلاعیه سایت
حتما عناوین زیر و مطالب انتهای صفحه را ببینید !!!
رکورد بیشترین لایک عکس در اینستاگرام توسط سلبریتی جنجالی شکسته شد + عکس
معما و تست هوش عبور از رودخانه + پاسخ
محمد رضا گلزار و مهناز افشار کنار دیگ نذری اربعین + عکس
حضور علی کریمی در برنامه خندوانه رامبد جوان
جدیدترین عکس ساره بیات / حامد بهداد در سفر به کانادا + تصاویر
تصاویر زننده و داغ چکامه چمن ماه و مانی کسرائیان + GEM
تصاویر جذاب مدلینگ شدن بهنوش بختیاری برای برند پاندورا
عکس های مدلینگ شدن آناهیتا نعمتی
عکس های جدید پوریا پور سرخ و مهراوه شریفی نیا بازیگران سریال کیمیا
جنایت جدید داعش : نصف کردن خبرنگار سوری از وسط + عکس
ماجرای کادر پزشکی بیمارستان خمینی شهر اصفهان و بخیه صورت کودک فقیر + کاریکاتور
تجزیه نوری بهخصوص در مورد بعضی ترکیبات غذایی از قبیل رنگدانهها، چربیها، پروتئینها و ویتامینها زیاد محتمل است و باعث رنگ پریدگی، بد طعمی و افت ارزش تغذیهای میشود.
تجزیه نوری به خصوص در مورد بعضی ترکیبات غذایی از قبیل رنگدانه ها، چربی ها، پروتئین ها و ویتامین ها زیاد محتمل است و باعث رنگ پریدگی، بد طعمی و افت ارزش تغذیه ای می شود.
نور خورشید چگونه بر تخریب مواد غذایی تاثیر می گذارد
تمام مواد غذایی در حین تولید، فرآوری، بسته بندی، نگهداری، حمل و نقل و بویژه هنگام فروش تحت تاثیر نور قرار می گیرند. در بسیاری از مواد غذایی نور تصویر العمل هایی مخربی را شروع کرده که اصطلاحا تجزیه نوری نامیده می شوند.
عبارات مهم : مواد غذایی – نوشیدنی ها تجزیه نوری به خصوص در مورد بعضی ترکیبات غذایی از قبیل رنگدانه ها، چربی ها، پروتئین ها و ویتامین ها زیاد محتمل است و باعث رنگ پریدگی، بد طعمی و افت ارزش تغذیه ای می شود.
نور مرئی همراه با نور فرابنفش، پرسشها زیادی جهت مواد غذایی ایجاد می کند. منابع نور می تواند مشمول بر نور خورشید (قفسه مغازه ها)، لامپ های رشته ای (در انبارها و دستگاه های خنک کننده) و لامپ های فلئورسنت (در کارخانجات فرآوری یا زنجیره توزیع) باشند.
زمانی که نور به بسته بندی مواد غذایی برخورد می کند بخشی از آن به وسیله مواد بسته بندی منعکس، بخشی جذب و بخشی از آن از بسته عبور می کند و وارد ماده غذایی می شود.
میزان تخریب ناشی از نور در مواد غذایی مایع محسوس تر هست. بیشترین حساسیت به نور در بین این اجزای غذایی دیده می شود:
ویتامین ها: ویتامین های آ، بی۱۲، دی، فولیک اسید، کا، ای، پیرودوکسین و ریبوفلاوین
رنگدانه ها: آنتوسیانین (رنگدانه قرمز تا آبی در بسیاری از میوه ها نظیر انار)، کاروتنوئید (رنگدانه هویج)، کلروفیل (رنگدانه سبزیجات سبز)، میوگلوبین و هموگلوبین (رنگدانه گوشت)
اسیدهای آمینه: تریپتوفان، فنیل آلانین، تیروزین و هیستیدین
چربی ها: اسیدهای چرب غیر اشباع و فسفولیپیدها
تاثیر نور بر بعضی گروه های غذایی
تاثیر نور آفتاب بر تخریب مواد غذایی چگونه است
شیر: در بسیاری از فروشگاه ها شیر در معرض شدت های بالای نور قرار گرفته که با عوض کردن در طعم و از دست رفتن ویتامین های A، ریبوفلاوین و ویتامین C همراه هست. بد طعمی ناشی از نور در شیر به تجزیه آمینواسید ریبوفلاوین و نیز اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع مربوط هست. میزان تخریب نوری به ترتیب در بسته بندی های شیشه ای، پلی کربناتی (بطری های پلاستیکی شفاف) و پلی اتیلنی (بطری های سفید رنگ) زیاد هست. میزان تخریب ویتامین A و ریبوفلاوین طی ۲۴ ساعت تماس با نور در بسته بندی های پلی اتیلنی به ترتیب ۹۰درصد و ۸ درصد است.
گوشت و فرآورده های گوشتی: اگر گوشت طولانی مدت در معرض نور قرار گیرد، رنگ قهوه ای ـ خاکستری در آن تشکیل و فرآیند اکسیدشدن چربی نیز در آن تسریع می شود. در فرآورده های گوشتی حاوی نیترات (بویژه در حضور اکسیژن) نور باعث بروز بعضی تصویر العمل ها می شود که اصطلاحا رنگ پریدگی نام دارد. بسته بندی تحت خلأ در مواد بسته بندی مات راه حل جلوگیری از این تصویر العمل هاست.
چربی ها و روغن ها: قرار گرفتن روغن های گیاهی، کره و محصولات مشابه تحت نور با تسریع تصویر العمل هایی اکسیداسیون خود به خودی و عوض کردن در بو و مزه آنها همراه هست. بنابراین از خرید روغن هائی با بسته بندی براق در قفسه های در معرض نور مغازه ها اکیدا خودداری کنید.
نوشیدنی ها: یکی از دلایل مهم بسته بندی بسیاری از نوشیدنی ها به خاص انواع بر پایه جو در ظروف تیره، مصونیت آنها از نور هست. تحت نور بعضی اجزای موجود در رازک مورد استفاده در تهیه ماءالشعیر با محصولات حاصل از تجزیه آمینواسیدها تصویر العمل داده و باعث بدطعمی می شوند.
اسنک ها: چیپس سیب زمینی و انواع دیگری از اسنک ها که به روش سرخ کردن در روغن های داغ تهیه می شوند، بسیار به نور حساس هستند و نور باعث شدت یافتن بد طعمی و بد بویی در آنها می شود. بسته بندی های مات نسبت به انواع براق کیفیت این قبیل مواد غذایی را زیاد حفظ می کند.
اگر می خواهید زیاد بدانید : نکات جالب از تاثیر نور های متفاوت بر واکنشها و احساسات انسان
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : jamejamonline.ir
واژه های کلیدی: مواد غذایی | نوشیدنی ها | ویتامین | نوشیدنی | ویتامین | محصولات | همراه | تصویر | انواع
-
محسن افشانی بازیگر سینما تلویزیون به خاطر حمل سلاح در پیج اینستاگرام خودش ب
-
ماجرای تیراندازی در فرودگاه مهرآباد/ آیا داعش در این حمله دست داشته است؟
-
بررسی گروگانگیری در بیمارستان به علت عدم پرداخت هزینه
-
علت فراموش کردن ۲۵ مسافر هواپیما توسط خلبان+پیام عذرخواهی
-
وضعیت خسارت و تعطیلی مدارس بر اثر سیل در آذربایجان شرقی+عکس
اخبار
آرشیو-
چذابه امروز وضعیت مرزهای عراق آخرین وضعیت مرزهای خوزستان شلمچه مهران
آخرین وضعیت مرزهای عراق شلمچه باز و چذابه موقتا بسته شد / تلاش برای رفع مشکل ادامه دارد استاندار خوزستان: پایانه مرزی شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است همچنین مرز چذابه به صورت موقت از سوی کشور عراق بست...
-
ندیم امیری ؛ بازیکن افغانتبار تیم ملی فوتبال آلمان کیست و چطور به این تیم دعوت شد؟
-
سود نجومی که بانک ها از وام مردم به جیب میزنند!
-
خانواده میترا استاد نجفی را بخشیدند!
-
والیبال بازی کردن گلزار و علی کریمی در باشگاه
گالری عکس
آرشیو-
کافه اینستا با فریبا نادری زن ستاره مشهور ایرانی
اینستاگرام فریبا نادری | بازیگر معروف | فریبا نادری | اینستاگرام | بازیگر | تصویر | آخرین | اینستا کافه اینستا با فریبا نادری دراین قسمت از کافه اینستا مروری داریم بـه آخرین فعالیت هـای زن فری...
-
مدگردی با سحر قریشی | جالب ترین استایل های سحر قریشی
-
متن های تبریک تولد+ عکس نوشته خاص تولدت مبارک عشقم
-
عکس نوشته و جملات سنگین و معنا دار | سخنان بزرگان
-
سوپر استارها در کنسرت مهران مدیری | خواندن ترانه سوغاتی مرحوم هایده