آیا می پنداری که جسم کوچکی هستی ؟ولی درون تو جهان بزرگی نهفته است.(امام علی علیه السلام)
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » تاثیر نور آفتاب بر تخریب مواد غذایی چگونه است

    تاثیر نور آفتاب بر تخریب مواد غذایی چگونه است

     تجزیه نوری به‌خصوص در مورد بعضی ترکیبات غذایی از قبیل رنگدانه‌ها، چربی‌ها، پروتئین‌ها و ویتامین‌ها زیاد محتمل است و باعث رنگ پریدگی، بد طعمی و افت ارزش تغذیه‌ای می‌شود.

    تاثیر نور آفتاب بر تخریب مواد غذایی چگونه است

    تجزیه نوری به خصوص در مورد بعضی ترکیبات غذایی از قبیل رنگدانه ها، چربی ها، پروتئین ها و ویتامین ها زیاد محتمل است و باعث رنگ پریدگی، بد طعمی و افت ارزش تغذیه ای می شود.

    نور خورشید چگونه بر تخریب مواد غذایی تاثیر می گذارد

    تمام مواد غذایی در حین تولید، فرآوری، بسته بندی، نگهداری، حمل و نقل و بویژه هنگام فروش تحت تاثیر نور قرار می گیرند. در بسیاری از مواد غذایی نور تصویر العمل هایی مخربی را شروع کرده که اصطلاحا تجزیه نوری نامیده می شوند.

    عبارات مهم : مواد غذایی – نوشیدنی ها
    تجزیه نوری به خصوص در مورد بعضی ترکیبات غذایی از قبیل رنگدانه ها، چربی ها، پروتئین ها و ویتامین ها زیاد محتمل است و باعث رنگ پریدگی، بد طعمی و افت ارزش تغذیه ای می شود.

    نور مرئی همراه با نور فرابنفش، پرسشها زیادی جهت مواد غذایی ایجاد می کند. منابع نور می تواند مشمول بر نور خورشید (قفسه مغازه ها)، لامپ های رشته ای (در انبارها و دستگاه های خنک کننده) و لامپ های فلئورسنت (در کارخانجات فرآوری یا زنجیره توزیع) باشند.

    زمانی که نور به بسته بندی مواد غذایی برخورد می کند بخشی از آن به وسیله مواد بسته بندی منعکس، بخشی جذب و بخشی از آن از بسته عبور می کند و وارد ماده غذایی می شود.

    میزان تخریب ناشی از نور در مواد غذایی مایع محسوس تر هست. بیشترین حساسیت به نور در بین این اجزای غذایی دیده می شود:

    ویتامین ها: ویتامین های آ، بی۱۲، دی، فولیک اسید، کا، ای، پیرودوکسین و ریبوفلاوین

    رنگدانه ها: آنتوسیانین (رنگدانه قرمز تا آبی در بسیاری از میوه ها نظیر انار)، کاروتنوئید (رنگدانه هویج)، کلروفیل (رنگدانه سبزیجات سبز)، میوگلوبین و هموگلوبین (رنگدانه گوشت)

    اسیدهای آمینه: تریپتوفان، فنیل آلانین، تیروزین و هیستیدین

    چربی ها: اسیدهای چرب غیر اشباع و فسفولیپیدها

    تاثیر نور بر بعضی گروه های غذایی

    تاثیر نور آفتاب بر تخریب مواد غذایی چگونه است

    شیر: در بسیاری از فروشگاه ها شیر در معرض شدت های بالای نور قرار گرفته که با عوض کردن در طعم و از دست رفتن ویتامین های A، ریبوفلاوین و ویتامین C همراه هست. بد طعمی ناشی از نور در شیر به تجزیه آمینواسید ریبوفلاوین و نیز اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع مربوط هست. میزان تخریب نوری به ترتیب در بسته بندی های شیشه ای، پلی کربناتی (بطری های پلاستیکی شفاف) و پلی اتیلنی (بطری های سفید رنگ) زیاد هست. میزان تخریب ویتامین A و ریبوفلاوین طی ۲۴ ساعت تماس با نور در بسته بندی های پلی اتیلنی به ترتیب ۹۰درصد و ۸ درصد است.

    گوشت و فرآورده های گوشتی: اگر گوشت طولانی مدت در معرض نور قرار گیرد، رنگ قهوه ای ـ خاکستری در آن تشکیل و فرآیند اکسیدشدن چربی نیز در آن تسریع می شود. در فرآورده های گوشتی حاوی نیترات (بویژه در حضور اکسیژن) نور باعث بروز بعضی تصویر العمل ها می شود که اصطلاحا رنگ پریدگی نام دارد. بسته بندی تحت خلأ در مواد بسته بندی مات راه حل جلوگیری از این تصویر العمل هاست.

    چربی ها و روغن ها: قرار گرفتن روغن های گیاهی، کره و محصولات مشابه تحت نور با تسریع تصویر العمل هایی اکسیداسیون خود به خودی و عوض کردن در بو و مزه آنها همراه هست. بنابراین از خرید روغن هائی با بسته بندی براق در قفسه های در معرض نور مغازه ها اکیدا خودداری کنید.

    نوشیدنی ها: یکی از دلایل مهم بسته بندی بسیاری از نوشیدنی ها به خاص انواع بر پایه جو در ظروف تیره، مصونیت آنها از نور هست. تحت نور بعضی اجزای موجود در رازک مورد استفاده در تهیه ماءالشعیر با محصولات حاصل از تجزیه آمینواسیدها تصویر العمل داده و باعث بدطعمی می شوند.

    اسنک ها: چیپس سیب زمینی و انواع دیگری از اسنک ها که به روش سرخ کردن در روغن های داغ تهیه می شوند، بسیار به نور حساس هستند و نور باعث شدت یافتن بد طعمی و بد بویی در آنها می شود. بسته بندی های مات نسبت به انواع براق کیفیت این قبیل مواد غذایی را زیاد حفظ می کند.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : نکات جالب از تاثیر نور های متفاوت بر واکنش‌ها و احساسات انسان

    گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع : jamejamonline.ir

    واژه های کلیدی: مواد غذایی | نوشیدنی ها | ویتامین | نوشیدنی | ویتامین | محصولات | همراه | تصویر | انواع

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • افست کتاب لاتین
  • چاپ کتاب اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • خرید کتاب خارجی
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتاب های الکترونیک اورجینال