آسمان برای گرفتن ماه تله نمی گذارد، آزادی خود ماه است كه او را پایبند می كند.
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » آشپزی » ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ، روش تهیه کباب کوبیده بناب ، روش تهیه کباب کوبیده بازاری ، روش تهیه کباب کوبیده گوسفندی عالی ترین آموزش کباب کوبیده! کباب

    ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ، طرز تهیه کباب کوبیده بناب ، نحوه تهیه کباب کوبیده بازاری ، نحوه تهیه کباب کوبیده گوسفندی

    بهترین آموزش کباب کوبیده! کباب کوبیده یکی از کبابهای سخت و تخصصی دنیاست که عموما در منزل ها یا از سیخ میریزه یا مثل سفته یا خشکه یا بوی زخم میده و … ولی این آموزش تقریبا همه نکات رو به عالی ترین شکل بیان کرده :

    ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    مواد مورد نیاز جهت ۱۰ نفر حدود ۲۳-۲۲ سیخ کباب ( البته بستگی به طول کباب ها هم داره ):

    • گوشت چرخ کرده ۲ کیلوگرم
    • پیاز بزرگ ۲ عدد
    • نمک و فلفل به مقدار لازم
    • مغز نان باگت آسیاب شده است به مقدار مورد نیاز ( من جهت این مقدار گوشت ۳ قاشق غذاخوری استفاده کردم – البته ممکنه خیلی ها ازش استفاده نکنند ولی براتون توضیح خواهم داد که استفاده از این مورد به چه دردی می خوره )
    • زعفران آبکرده به مقدار مورد نیاز ( معمولا” جهت کباب کوبیده زعفران نمی ریزن ولی بعضی از رستورانها جهت متمایز کردن کباب شون از زعفران هم استفاده می کنن )

    طرز تهیه :

    * شما با توجه به مقداری که نیاز دارید گوشت رو کم و زیاد کنید .معمولا” جهت هر نفر ۲۰۰ گرم گوشت در نظر می گیرن .

    * ابتدا دوست داشتم یه توضیحی در مورد گوشت مورد نیاز جهت کباب کوبیده بدم .برای کباب کوبیده گوشتی که مورد نیاز دارید مخلوطی از گوسفند و گوساله است .می دونید به چه صورت ؟ معمولا” نصف نصف استفاده می کنن یعنی نصف گوشت رو گوسفندی و نصف گوشت رو گوساله در نظر می گیرن یا حتی می شه دو سوم ۳/۲ رو گوشت گوساله ( قسمت سر دست یا راسته یا ران ) و یک سوم ۳/۱ رو گوشت گوسفندی ( قسمت قلوه گاه ) در نظر گرفت و بهتره که گوشت گوساله چربی نداشته باشه چون جهت چرب تر شدن کباب از قلوه گاه گوسفند استفاده می کنن .

    طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ، روش تهیه کباب کوبیده بناب ، روش تهیه کباب کوبیده بازاری ، روش تهیه کباب کوبیده گوسفندی عالی ترین آموزش کباب کوبیده! کباب

    * خوب جهت تهیه این کباب من یک کیلو و نیم گوشت راسته گوساله بهمراه نیم کیلو قلوه گاه گوسفندی خریدم و به آقای قصاب گفتم که دو بار چرخش کنه و اگه جهت شما دوبار چرخ نکرد مجبورید کمی به خودتون زحمت داده و زیاد ورز بدین (دفعات چرخ کردن گوشت هر چه زیاد باشه، بهتره . حتی ۷ – ۶ دفعه ) .

    پرسش : آیا می شه فقط از گوشت گوساله استفاده کرد ؟
    جواب : می تونید ولی بهتره اینکار انجام ندین چون گوشت گوساله چربی مورد نیاز رو نداره و کباب تون سفت خواهد شد و اصلا” کیفیت کباب کوبیده رو نخواهد داشت .

    پرسش : آیا می شه فقط از گوشت گوسفندی استفاده کرد ؟

    عبارات مهم : گوجه فرنگی – گوجه فرنگی
    جواب : اینهم می شه ولی حواستون باشه اگه گوشتتون خیلی چرب باشه ممکنه رو سیخ نمونه و گوشتتون توی آتیش بریزه .

    * خیلی وقتها دوستان عزیز نمی دونن قلوه گاه کجاست یا راسته چیه یا فیله کدوم قسمت است . جهت اینکه با قسمتهای متفاوت گوشت گوسفند یا گوساله آشنا بشوید لطفا” به آناتومی بدن این حیوان مصیبت زده توجه نمائید :

    * دفعات اول و دوم تلاش نکنید یه عالمه گوشت بگیرید و بخواید جهت یه ایل کباب کوبیده درست کنید بلکه با مقدار کم و از روی همین اجاق گاز خونگی شروع کنید ( روی اجاق گاز هم بد نمی شه فقط اگه کباب پز نداشته باشید ، بعدش کلی باید اجاق رو بسابید ) .

    ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    * توصیه : تقریبا” یک سیخ معمولی بین ۸۰ تا ۱۰۰ گرم گوشت داره ( البته منظورم کباب کوبیده معمولیه نه کباب بناب ) .

    * ساختن کباب کوبیده نیاز به کمی! تجربه داره . البته من تلاش می کنم تمام نکات رو براتون بگم تا شما هم بتونید خودتون کباب کوبیده درست کنید . بعد با هم شروع می کنیم :

    * ابتدا پیاز رو پوست کنده و رنده می کنیم . بعد آب اضافی پیاز رو دور می ریزیم ( البته بعضی ها می گن نباید آب پیاز رو دور ریخت ولی من روشی که انجام می دم رو براتون توضیح می دم ) .
    * سپس گوشت و نمک و فلفل و مغز نان باگت آسیاب شده است رو اضافه کرده و حسابی ورز می دیم . اگه بذاریم دو سه ساعت توی یخچال هم بمونه بد نیست . چون اعتقاد بر این است که اگه گوشت خنک باشه بهتر به سیخ می چسبه ( البته من چون وقت نداشتم اینکارو انجام ندادم ).

    * جهت ساختن مغز باگت آسیاب شده است به این ترتیب عمل می کنیم : ابتدا قسمت داخل نان باگت رو ( منظور مون خمیر داخل نان باگت است ) جدا می کنیم و روی دستمال تمیزی پهن کرده و اجازه می دیم خشک بشه و بعد از خشک شدن آسیابش می کنیم ( البته کباب رو بدون مغز نان باگت آسیاب شده است هم می شه درست کرد ولی اینجوری چون آب گوشت کاملا” جذب می شه مطمئن تر است ) .

    طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ، روش تهیه کباب کوبیده بناب ، روش تهیه کباب کوبیده بازاری ، روش تهیه کباب کوبیده گوسفندی عالی ترین آموزش کباب کوبیده! کباب

    نکته : جایگزین مغز نان باگت آسیاب شده از پودر سوخاری یا نان لواش خشک شده است و آسیاب شده یا در نهایت آرد هم می شه استفاده کرد ولی من مغز باگت آسیاب شده است رو ترجیح می دم .

    نکته : در بعضی دستور ها اومده که کمی بکینگ پودر یا جوش شیرین هم به کباب اضافه بشه . من با جوش شیرین موافق نیستم چون ضررش زیاد از فایده اش است ولی اگه کمی بکینگ پودر اضافه کنیم بد نیست .

    پس یادتون نره حسابی ورز بدین

    ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    و در نهایت کباب ها رو به سیخ می کشیم .

    * مقدار موادی که جهت کباب در نظر می گیریم به اندازه یه نارنگی بزرگ است البته بستگی به بزرگی و کوچکی منقل هم داره . چون بعضی از منقل ها کوچیک هستن و نمی شه کباب رو بزرگتر در نظر گرفت .

    * به دو حالت می شه کباب رو به سیخ کشید : می توانید یه مقدار از مخلوط گوشت رو بردارید بعد وسط سیخ رو روی گوشت بذارید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه کباب کنید یا اینکه سیخ رو از داخل گوشت عبور داده و شروع به فرم دادن کباب بکنید ( من معمولا”روش دوم رو استفاده می کنم و توی عکسها هم می تونید بطور کامل مراحل اونو ببینید ) .

    * جهت اینکه کبابها رو راحت تر به سیخ بکشیم و گوشت به دستمون نچسبه بهتره یه کاسه آب کنار دستمون باشه و موقع فرم دادن کبابها ، یه کوچولو دستمون رو داخل آب خیس کرده و بعد کبابها رو روی سیخ فرم بدیم .
    * یکی از مهمترین کارهایی هم که بایستی انجام داد اینه که سر و ته کبابها رو به سیخ می چسبونیم تا کباب از سیخ نریزه .

    * و در نهایت با دو انگشت اشاره و میانی روی کباب فشار می دیم تا به سیخ بچسبه .

    نکته : اگه سیخها رو تازه شستید بهتره اول خشک کنید بعد گوشت ها رو به سیخ بکشید .

    نکته : بعد از اینکه کار سیخ زدن کباب ها تموم شد بهتره بذارید کباب ها حدود یه ساعت رو سیخ بمونن تا یه کم از آب گوشت تبخیر شه و حسابی به سیخ بچسبه ( من معمولا” وقت نمی کنم این مرحله رو داشته باشم ).

    * خوب حالا آتیش رو درست کنید و سیخ ها رو روی اون بچینید .

    * در لحظه های اول که سیخ رو روی منقل قرار دادین تلاش کنید حرارت رو زیاد کنید و سیخ رو تند تند برگردونید تا کباب به سیخ بچسبه بعد از اون می تونید وقت برگردوندن سیخ رو طولانی تر کرده و حرارت رو کمتر کنید .

    نکته : بعد از اینکه رنگ گوشت عوض کردن کرد و کبابها حالت چرب بخودشون گرفتن ، چربی کباب ها رو لای نون بگیرید . البته ممکنه این مورد رو تا حالا نشنیده باشید ولی من اینو توی کبابی های بناب دیدم .

    * و در آخر کباب رو لای نون گذاشته و از سیخ جدا می کنیم ( حتما” این قسمت از کار رو همه دیدین ) .

    نکته : اگه دیدید کباب ها از سیخ می ریزه مجددا” کمی مغز نان باگت آسیاب شده است بریزید و خوب ورز بدین .

    نکته : ممکنه کباب که درست می کنید کمی سفت تر از کباب های چرب و چیلی بیرون باشه . اصلش هم همینه چون اونیکه خودتون درست می کنید درصد بیشترش گوشت است تا چربی .

    * توی شهر بناب معمولا” پیاز و جعفری خرد شده است لای کباب ها می ریزن . خیلی هم خوشمزه می شه . من جعفری خرد شده است نداشتم ولی پیاز خرد شده است بین کبابها ریختم .

    طرز تهیه کباب کوبیده سنتی (روش دوم)

    مواد لازم

    • گوشت ران گاو ۲۵۰ گرم
    • قلوه گاه گاو ۳۰۰ گرم
    • دنبه گوسفند ۲۵۰ گرم
    • پیاز ۲۵۰ گرم
    • زعفران ۱/۲ قاشق چایخوری
    • نمک و فلفل مقداری

    طرز تهیه :  پیازها را پوست بکنید و بشوید و با دنده ریز رنده یا چرخ کنید. روی پیازها نمک بپاشید و ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید سپس آب پیاز را بگیرید و داخل کاسه ای بریزید.

    گوشت ران ، قلوه گاه و دنبه را چرخ کنید . سپس نمک بزنید و ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید. سپس مخلوط گوشت را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود. بعد از استراحت به مخلوط گوشت و پیاز آب گرفته نمک و فلفل و زعفران بزنید و باهم چرخ کنید سپس خوب ورز دهید تا بافت گوشت چسبنده شود.

    برای به سیخ کشیدن ابتدا کاسه ای آب سرد در کنار دست تان قرار دهید. دست تان را پیش از برداشتن مایه کباب با آب کمی مرطوب کنید ، کمی از مایه کباب بردارید واز اطراف شروع به پوشاندن سیخ کنید. در آخر ابتدا و انتهای مایه کباب را به سیخ بچسبانید.

    پس از آماده شدن تمام سیخ ها را ۱ ساعت داخل یخچال استراحت دهید ( عالی ترین نوع طبخ جهت کباب کوبیده آتش ذغال است ولی میتوانید کباب ها را درون فر نیز اماده کنید ).

    طرز تهبه کباب بناب :

    کباب بناب رو حتما” تا حالا شنیدید و احتمال زیاد اکثر شما اونو امتحان کردید .

    بناب شهری است در آذربایجان شرقی که به علت دارا بودن موقعیت جغرافیایی ، آب و هوای مناسب و خاک مستعد از مناطق مهم آذربایجان شرقی به شمار میره و ولی کباب بناب :

    قدمت کباب بناب برمی گرده به صد سال پیش . شخصی به نام حاج صمد کشاورز که در اوزون بازار( راسته بازار ) مغـازه داشـته نخستین بار این کباب ها رو پخت می کرده . البته در آن وقت گوشت رو روی کنده درخت گردو ساطوری می کردن طوریکه مثل گوشت چرخ کرده بشه . ولی بمرور با پیشرفت تکنولوژی دیگه این قضیه از‌بین‌برده‌شده شده است و از چرخ گوشت استفاده می کنن . الان در بعضی از کبابی ها ابتدا با چرخ گوشت چرخ می کنن بعد روی کنده ساطوری می کنند تا اون اصالت کباب بنابی رو حفظ کنن ..

    وزن کباب بناب از ۱۰۰ گرم تا ۲۵۰ گرم متغیر است .یکی دیگه از عواملی که طعم کباب بناب رو متمایز می کنه کیفیت گوشت اون است .

    یه مورد جالبی که دونستنش جهت شما خالی از لطف نیست اینه که اهالی خود بناب برعکس شهرهای دیگه هیچگاه مستقیما” سفارش کباب کوبیده نمی دن . یعنی چی ؟ یعنی اینکه نمی رن توی رستوران یا مغازه های کبابی و بگن آقا ما ۲۰ سیخ کباب می خوایم . بلکه خودشون گوشت رو تهیه می کنن . بعد اونو به کبابی می برن و بعد از یکی دو ساعت کباب های خوشمزه رو تحویل می گیرن . البته بمرور وقت این قضیه در این شهر هم داره کمرنگ تر می شه .

    مواد لازم

    ۱ کیلو گرم گوشت گوسفند. پر چرب.

    پیاز دو عدد.

    نمک و فلفل به مقدار لازم.

    طرز تهیه

    ابتدا پیاز را ریز خورد کرده و به همراه نمک و فلفل کاملاٌ با گوشت مخلوط کرده و ماساژ می دهیم. بمیزان دلخواه از گوشت برداشته و کف دست مانند کوفته گرد کرده و سیخ را از وسط آن عبور می دهیم و بعد با انگشتان دست آن را به شکل تصویر در امتداد سیخ بطور یکسان پهن می کنیم. قبل از قرار دادن سیخها بر روی آتش ذغالها باید سرخ  شده است باشند و بطور مساوی در همه جای منقل توزیع شده است باشند.

    بعد از قرار دادن سیخها بر روی آتش ذغال ها را باد نزنید و بعد از گذشت یک دقیقه سیخ را بر گردانید تا طرف دیگر آن یک دقیقه رو به آتش باشد و گوشت بهم بچسبد و دیگر شانسی جهت ریختن وجود نداشته باشد.

    هر چند دقیقه یکبار سیخها را برگردانید و به هیچ وجه آتش را باد نزنید و منتظر سیاه شدن کبابها نباشید و تلاش کنید با چاقو از ته سیخ قدری از کباب را جدا کرده و بچشید، جهت اینکه متوجه شوید کباب پخته است.

    بهتر است کبابها را قبل از خشک شدن و هنگامی که هنوز آبدار هستند از روی آتش بر دارید داخل نان گذاشته سیخها را خارج نموده و بلا فاصله قدری سماق به آنها بپاشید و سپس بهمراه برنج ،کره، ماست چکیده، پیاز و ریحان نوش جان کنید.

    برای آماده سازی و طبخ کباب کوبیده راحت باید این توصیه ها را رعایت کرد:

    ۱. بااهمیت ترین توصیه هنگام تهیه کباب کوبیده، آب پیاز است که حتما باید کاملا گرفته و فقط پیاز رنده شده است به گوشت اضافه شود.

    ۲. جهت گرفتن آب پیاز می توانید پیاز رنده شده است را در تنظیفی تمیز بریزید و آب آن را بگیرید. به طوری که حتی قطره ای آب باقی نماند. یادتان باشد که زیاده روی در مصرف پیاز باعث وارفتن کباب و ایجاد بوی بد در غذا می شود.

    ۳. گوشت مورد استفاده در کباب کوبیده بهتر است از دو بخش چرب و خشک تشکیل شود، یعنی گوشت نسبت چربی زیاد یا کمتری داشته باشد. عالی ترین قسمت ها مغز ران و شکمبه هستند که توصیه می شود مخلوط و با هم چرخ شوند.

    ۴. هرگز جهت تهیه کباب کوبیده از آرد، نان خشک یا جوش شیرین استفاده نکنید، لیکن اگر تمام توصیه ها را در تهیه مایه گوشت به کار ببرید، دیگر استفاده از مواد یاد شده، آن هم جهت راحت تر به سیخ کشیدن کباب، لزومی ندارد.

    ۵. استفاده از زردچوبه در تهیه این غذا خطای بزرگی هست. فراموش نکنید که ادویه های مناسب کباب کوبیده، زعفران، نمک و مقدار کمی فلفل سیاه هستند. البته زعفران را در کباب کوبیده زعفرانی استفاده می کنند و لزومی ندارد که در کباب کوبیده راحت ریخته شود.

    ۶. بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده است نریزد.

    ۷. بعد از به سیخ کشیدن کباب ها، سیخ ها را هم مدتی در یخچال قرار دهید و بعد آنها را جهت طبخ روی آتش بگذارید تا از ریختن گوشت روی آتش جلوگیری شود.

    پرسش و پاسخ های کبابی!

    در کنار کباب، گوجه فرنگی و هویج پخته بهتر است یا خام؟

    جذب لیکوپن در گوجه فرنگی پخته شده است بسیار بهتر و راحت تر از گوجه فرنگی خام صورت می گیرد، بنابراین گوجه فرنگی کبابی نه تنها ضرر ندارد، که خیلی هم مفیدتر هست. هویج پخته شده است هم درست مثل گوجه فرنگی، پخته اش بهتر است و آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به هویج خام دارد.

    چرا گوشت کباب کوبیده سفت می شود؟

    برای پخت کباب کوبیده حتماً گوشت باید ترکیبی از قلوه گاه گوسفند و اطراف راسته یا فیله ی گوساله باشد. ضمناً جهت مزه دار کردن کباب بهتر است از فلفل سیاه، نمک، زعفران و پیاز با رنده ی ریز و کاملاً آب گرفته استفاده نمایید. این کباب بسیار لطیف و لذیذ خواهد شد.

    علت سفت شدن کباب از گوشت مرغ یا بوقلمون چیست؟

    البته می دانید که جهت تهیه ی کباب از گوشت مرغ یا بوقلمون باید از سینه ی آن استفاده شود که به علت نداشتن چربی به میزان مناسب قدری سفت می شود. افزودن ۵۰ گرم چربی گوسفندی (دنبه) به ۵۰۰ گرم گوشت سینه ی مرغ یا بوقلمون به همراه نمک، فلفل، زعفران و به مقدار بسیار کم پودر سیر می تواند ترکیبی مناسب و خوشمزه جهت تهیه ی این کباب باشد.

    برای تهیه ی کباب کوبیده بهتر است از پیاز به چه صورت استفاده کنیم؟

    بهتر است پیاز را از رنده ریز رد کنیم و آب آن را کاملاً بگیریم و به مایه ی کباب اضافه کنیم. لیکن آب پیاز کباب کوبیده را شل می کند و کباب از روی سیخ می ریزد.

    نکات مهم جهت کباب کردن

    * توصیه ای که جهت کباب کردن مهم هست، استفاده از سیخ های استاندارد هست. قبل از به سیخ کشیدن گوشت ها، سیخ را کمی چرب کنید تا گوشت به آن نچسبد و مهم تر اینکه به هیچ عنوان از چوب درختان موجود در محیط زیست جهت کباب کردن گوشت استفاده نکنید، لیکن نمی توانید چوب درختان سمی و غیرسمی را از هم تشخیص بدهید.

    * فاصله سیخ گوشت با زغال را رعایت نمایید.

    * کباب باید آبدار و مغزپخت باشد. در غیر این صورت، مواد حلقوی سرطان زایی را به بدن می رساند که سلامت مصرف کننده را به مخاطره خواهد انداخت.

    * گوشت های لخم تر را گزینش کنید، لیکن چربی کمتر باعث می شود دود کمتری تولید شود.

    * به طور مرتب، گوشت را پشت و رو کنید. این عمل باعث خواهد شد که حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم شود، بنابراین گوشت کامل تر می پزد و لایه های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی می شود و آمین های هتروسیکلیک کمتری در آن به وجود می آید.

    پیچیدن کباب ها در فویل، یکی از راه های تهیه سالم کباب است

    * در حال حاضر در بعضی از منزل ها و حتی کبابی ها از گاز شهری (گاز متان نیم سوز) به جای زغال جهت کباب کردن استفاده می کنند. اگر به بعضی کبابی ها رفته باشید می بینید که شعله گاز اجاق آن ها به رنگ ترکیبی آبی و زرد می سوزد و این شعله نشان از ترکیب «متان نیم سوز» هست. این روش کباب کردن آنزیم گوشت را تبدیل به «دی متیل فنولوئیل» می کند که ایجاد کننده بافت سرطان در بدن است.

    * البته نباید فراموش کرد که بحث تشکیل هیدروکربن های حلقوی به خصوص در قسمت هایی از کباب که روی آتش زغال می سوزد و سیاه می شود، کاملاً علمی است و شکی در سرطان زا بودنشان نیست. بعد بهتر است این تکه های سوخته را جدا کرده و مصرف نکنید.

    * توصیه مهم دیگری که باید رعایت کرد، کباب کردن گوشت روی حرارت ملایم با فاصله مناسب از آتش است تا از سوختن گوشت جلوگیری شود. در واقع بهتر است صبر کنید دود آتش فروکش کند و زغال ها خوب گل بیندازند و سرخ شوند. این زمان، عالی ترین موقع جهت قرار دادن سیخ های کباب روی منقل است.

    واژه های کلیدی: گوجه فرنگی | گوجه فرنگی | استفاده | گوسفند | یخچال | فرنگی | گوسفند | گوساله | کوبیده | زعفران

    ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    ترفندها+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی ،بناب و بازاری خوشمزه

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • افست کتاب لاتین
  • منابع اورجینال رباتیک
  • چاپ کتاب اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی