خداوندا مرا از کسانی قرار دِه که دنیاشان را برای دینشان میفروشند نه دینشان را برای دنیاشان. (دکتر علی شریعتی)
خوش آمدید - امروز : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

    زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

     زردآلو یکی از میوه های پرطرفدار و پر خاصیت است که در ادامه به مهمترین فواید زردآلو اشاره می کنیم.

    زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

    زردآلو یکی از میوه های پرطرفدار و پر خاصیت است که در ادامه به مهمترین فواید زردآلو اشاره می کنیم.

    خواص زردآلو

    زردآلو که به خاطر طعم خوشایند و رنگ آن آشنا شده است هست، دارای فواید زیادی است که ارزش آن را فراتر برده هست. با لیست طولانی مواد مغذی خود، زردآلو یکی از مغذی ترین میوه ها محسوب می شود، دانه های زردآلو نیز دارای این فواید هستند.

    عبارات مهم : محافظت از کبد – مواد غذایی
    زردآلو دارای کالری کم و فیبر زیاد است. ویتامین های موجود در این میوه عبارتند از ویتامین A و ویتامین C. علاوه بر این ویتامین ها دارای فواید زیاد دیگری هم هست. خواص زردآلو به برطرف پرسشها زیادی از کم کردن التهاب گرفته تا درمان خشکی چشم موثر است. به علاوه زردآلو هم به صورت خام و هم به صورت پخته قابل استفاده است.

    مزیت های زردآلو به شرح زیر می باشند:

    • از کبد محافظت می کند
    • سرشار از آنتی اکسیدان است
    • التهاب را کم کردن می دهد
    • از نظم بدنو و روده ها محافظت می کند
    • به اصلاح سلامت چشم کمک می کند.

    در ادامه با شرح بیشتری به توضیح فواید زردآلو می پردازیم.

    زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

    محافظت از کبد با زردآلو

    کبد علاوه بر اینکه بزرگترین اندام داخلی هست، یکی از بااهمیت ترین ها نیز هست. کبد عملکردهای زیادی انجام می دهد، از تولید پروتئینی گرفته که به لخته شدن خون کمک می کند تا شکستن چربی ها که باعث تولید انرژی می شود.

    برخی بررسی ها نشان داده اند که زردآلو دارای فواید زیادی جهت کبد است و حتی می تواند از کبد در برابر امراض محافظت کند.

    در یک بررسی بر روی نمونه های حیوانی مشخص شد که زردآلو می تواند از کبد در برابر آسیب ها و همچنین در برابر کبد چرب محافظت کند. کبد چرب شرایطی است که بر اثر تجمع چربی در کبد بروز می کند. یک تحقیق دیگر بر روی حیوانات نشان داد در موش هایی که بخشی از کبد خود را از دست داده بودند، با زردآلوهایی که در آفتاب خشک شده است بودند، بازسازی کبد اصلاح پیدا کرد.

    مصرف یک رژیم غذایی ضد التهاب، کم کردن استرس و فعالیت جسمی زیاد دیگر عواملی هستند که به اصلاح عملکرد کبد کمک می کنند.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : کبد در بدن چه کارهایی انجام می دهد؟ + فیلم کبد

    اگر می خواهید زیاد بدانید : علائم کبد چرب را بشناسید

    اگر می خواهید زیاد بدانید : پاکسازی کبد در ۶ مرحله ساده و هر آنچه باید در مورد کبدتان بدانید

     زردآلو یکی از میوه های پرطرفدار و پر خاصیت است که در ادامه به مهمترین فواید زردآلو اشاره می کنیم.

    زردآلو سرشار از آنتی اکسیدان

    علاوه بر مواد مغذی زیادی که در زردآلو وجود دارد، زردآلو سرشار از آنتی اکسیدان هست. آنتی اکسیدان ها عواملی هستند که از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافطتظت می کنند. به علاوه آنتی اکسیدان ها می توانند خطر بروز بعضی شرایط مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان را نیز کم کردن می دهند.

    زردآلو سرشار از کاروتنوئید carotenoids هست. کاروتوئید نوعی رنگدانه است که دارای فواید آنتی اکسیدان هست. زردآلو به خاص سرشار از کاروتنوئیدهای بتاکاروتن، بتا کریپتوکانتین و گاما کاروتن هست. علاوه بر زردآلو دیگر میوه ها و سبزی ها و ادویه هایی که دارای این ماده مغذی هستند عبارتند از زردچوبه و گیشنیز.

    زردآلو موثر در کم کردن التهاب

    التهاب لزوما مسئله بدی نیست. در حقیقت التهاب یک تصویر العمل طبیعی از طرف سیستم ایمنی است تا به این وسیله مهاجمین را از بدن دور کند و از بدن در برابر ضرب دیدگی محافظت کند.

    از طرف دیگر التهاب مزمن می تواند آسیب هایی به بدن بزند که منجر به بیماری هایی مانند دیابت و آرتریت روماتوئید می شود.

    برخی بررسی ها نشان داده اند که زردآلو دارای فواید ضد التهاب است که می تواند از بدن در برابر امراض محافظت کند.به خاص دانه های زردآلو در تسکین التهاب موثر هستند. در تحقیقی که بر روی نمونه های حیوانی انجام شد، استفاده از عصاره روغن هسته زردآلو جهت موش ها از روده ها در برابر بیماری کولیت اولسراتیو، نوعی بیماری التهابی روده، محافظت می کند.

    دیگر غذاهای ضد التهاب عبارتند از سبزیجات دارای برگ سبز، چغندر، کلم بروکلی، زغال اخته و آناناس.

    زردآلو و کمک به نظم بدن و روده ها

    زردآلو سرشار از فیبر است، تنها یک فنجان آن ۳٫۱ گرم فیبر دارد – بیش از ۱۲ درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می کند.

    فیبر بدون اینکه هضم شود در بدن حرکت می کند و حجم مدفوع را زیاد کردن داده و از بروز یبوست پیشگیری می کند. یک آنالیز که پنج تحقیق را در بر می گرفت، نشان داد که زیاد کردن مصرف فیبر به زیاد کردن تعداد دفعات رفتن به دستشویی و دفع مدفوع در افراد مبتلا به یبوست کمک می کند.

    دانه های شیرین زردآلو که به عنوان میان وعده قابل مصرف هستند، فیبر خیلی بیشتری دارند. یک چهارم فنجان دانه زردآلو حاوی ۵ گرم فیبر است که این مقدار ۲۰ درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می کند.

    علاوه بر زردآلو دیگر مواد غذایی سرشار از فیبر عبارتند از میوه ها، سبزی ها، آجیل ها، حبوبات و دانه ها.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : آیا می دانید فیبر شما را لاغر میکند؟چه خوراکیهایی فیبر دارند؟

    زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

    اگر می خواهید زیاد بدانید : چگونه فیبر بیشتری مصرف کنیم؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : نشانه هایی که می گویند فیبر مصرفی شما بیش از حد کم است, مراقب باشید!

    زردآلو و تقویت سلامت چشم

    زردآلو منبع فوق العاده از ویتامین A است. تنها یک فنجان زردآلوی خام می تواند ۶۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تامین کند. در حالیکه یک فنجان زردآلوی خشک می تواند کل نیاز شما به ویتامین A را برطرف کند.

    ویتامین A نقش مهمی در سلامت چشم ها بازی می کند. در حقیقت کمبود ویتامین A منجر به بروز علائمی مانند نابینایی شبانه، خشکی چشم ها و کم شدن بینایی می شود.

    ویتامین A علاوه بر تقویت بینایی، به روش های دیگری نیز به سلامت چشم ها کمک می کند. تحقیقی که بر روی نمونه های حیوانی در سال ۲۰۱۶ انجام شد نشان داد که استفاده از عصاره هسته زردآلو به شکل موضعی در موش ها با اصلاح تولید اشک، به اصلاح سلامت چشم ها کمک می کند.

    دیگر مواد غذایی سرشار از ویتامین A عبارتند از: جگر گاو، سیب زمینی شیرین، هویج، کلم و اسفناج.

    مواد مغذی موجود در زردآلو

    زردآلوی خام دارای کالری کم و فیبر زیاد، ویتامین A و ویتامین C و پتاسیم است. این میوه دارای کربوهیدرات است که بیشترین کالری زردآلو مربوط به کربوهیدرات است و نه مربوط به چربی یا پروتئین.

    یک فنجان زردآلوی خرد شده است حاوی مواد مغذی زیر است:

     زردآلو یکی از میوه های پرطرفدار و پر خاصیت است که در ادامه به مهمترین فواید زردآلو اشاره می کنیم.

    • ۷۴٫۴ کالری
    • ۱۷٫۴ گرم کربوهیدرات
    • ۲٫۲ گرم پروتئین
    • ۰٫۶ گرم چربی
    • ۳٫۱ گرم فیبر
    • ۲۹۸۵ واحد بین المللی ویتامین A (60 درصد نیاز روزانه)
    • ۱۵٫۵ میلی گرم ویتامین C (26 درصد نیاز روزانه)
    • ۴۰۱ میلی گرم پتاسیم (۱۱ درصد نیاز روزانه)
    • ۱٫۴ میلی گرم ویتامین E (7 درصد نیاز روزانه)
    • ۵٫۱ میکروگرم ویتامین K (6 درصد نیاز روزانه)
    • ۰٫۱ گرم مس (۶ درصد نیاز روزانه)
    • ۰٫۱ گرم منیزیم (۶ درصد نیاز روزانه)
    • ۰٫۹ میلی گرم نیاسین (۵ درصد نیاز روزانه)

    علاوه بر مواد مغذی که در بالا به آنها اشاره شد زردآلو حاوی ریبوفلاوین، ویتامین B6، اسید پانتوتنیک، منیزیم و فسفر است.

    پروفایل مواد مغذی مربوط به زردآلو ی خشک کمی متفاوت است. زردآلو به شکل خشک ۴ برابر زردآلو تازه کالری و کربوهیدرات دارد، ولی مقدار فیبر، ویتامین A، پتاسیم، ویتامین E و دیگر مواد مغذی موجود در آن نیز زیاد است.

    یک فنجان زردآلو خشک شده است حاوی مواد مغذی زیر است:

    • ۳۱۳ کالری
    • ۸۱٫۴ گرم کربوهیدرات
    • ۴٫۴ گرم پروتئین
    • ۰٫۷ گرم چربی
    • ۹۵ گرم فیبر
    • ۴۶۸۶ واحد بین الملی ویتامین A (94 درصد نیاز روزانه)
    • ۱۵۱۱ گرم پتاسیم ( ۴۳ درصد نیاز روزانه)
    • ۵٫۶ میلی گرم ویتامین E (28 درصد نیاز روزانه)
    • ۰٫۴ میلی گرم مس (۲۲ درصد نیاز روزانه)
    • ۳٫۵ میلی گرم آهن (۱۹ درصد نیاز روزانه)
    • ۳٫۴ میلی گرم نیاسین (۱۷ درصد نیاز روزانه)
    • ۰٫۳ میلی گرم منگنز (۱۵ درصد نیاز روزانه)
    • ۴۱٫۶ میلی گرم منیزیم (۱۰ درصد نیاز روزانه)
    • ۰٫۲ میلی گرم ویتامین B6 (9 درصد نیاز روزانه)
    • ۹۲٫۳ میلی گرم فسفر (۹ درصد نیاز روزانه)

    علاوه بر تمام موارد ذکر شده است زردآلو خشک شده است حاوی مقداری اسید پانتوتنیک، کلسیم، سلنیوم، ویتامین K و ریبوفلاوین است.

    هشدار

    گرچه دانه های شیرین زردآلو به عنوان یک میان وعده مقوی قابل استفاده هستند، ولی به یاد داشته باشید دانه های تلخ زردآلو ممکن است حاوی مقدار زیادی آمیگدالین amygdalin باشند. آمیگدالین ترکیبی است که در صورت مصرف بیش از حد می تواند سطح سیانید را زیاد کردن دهد. اگر تصمیم به مصرف دانه های زردآلو دارید، حتما به دنبال نوع شیرین آن باشید تا از بروز هرگونه مسمومیت جلوگیری کنید.

    به علاوه گرچه زردآلو به صورت خشک دارای مواد مغذی زیادی هست، ولی کربوهیدرات و کالری آن نیز زیاد از زردآلو تازه است. مصرف زیاد زردآلو خشک شده است منجر به زیاد کردن وزن و زیاد کردن قند خون می شود. در مصرف زردآلو خشک شده است حد اعتدال را رعایت کنید و در صورت میل به زیاد بهتر است زردآلو تازه را گزینش کنید.

    برخی افراد بعد از خوردن زردآلو دچار علائم حساسیت غذایی می شوند. اگر فکر می کنید به زردآلو حساسیت دارید، بهتر است از خوردن آن اجتناب کرده و با دکتر مشورت کنید.

    زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

    اگر می خواهید زیاد بدانید : ارزش غذایی زردآلو خشک و تازه

    اگر می خواهید زیاد بدانید : کاهش فشارخون با زردآلو

    تهیه و ترجمه : گروه سلامت گروه تحریریه سایت
    seemorgh.com/health
    اختصاصی گروه تحریریه سایت

    واژه های کلیدی: محافظت از کبد | مواد غذایی | رژیم غذایی | ضد التهاب | ویتامین | زردآلو | روزانه | ویتامین | کالری | فنجان | سلامت

    زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

    زردآلو و فواید آن جهت کبد، چشم ها و سیستم گوارش

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • چاپ کتاب لاتین
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال